Hesabım
    Tom Hanks’li ‘A Beautiful Day in the Neighborhood’, Çin'de Gösterime Giriyor

    Çin sinemaları hasılat rakamlarını artırmaya başladı

    Tom Hanks'ın başrolünü oynadığı “A Beautiful Day in the Neighbourhood” adlı drama, önümüzdeki altı hafta içinde Çin sinemalarına giden yerel ve uluslararası filmlerden oluşan yoğun bir vizyon kalabalığına katılacak. ABD'li sevilen televizyon sunucusu Bay Rogers'ı konu alan film, geçen yılın başlarında Çin şirketi Tencent Pictures'tan yatırım aldı ve ABD'de 22 Kasım 2019'da Şükran Günü'nde gösterime girdi. Tencent, bu yılın ocak ayı başlarında film için onay almıştı ama bir çıkış tarihi belirlememişti. Vizyon için şubat ayındaki Oscar töreni bekleniyordu ve daha sonra pandemi eklenince vizyon iptal oldu.

    Çin sinemaları 20 Temmuz'a kadar kapalı kaldı ve şimdi, fiziksel mesafeyi sınırlayan ve sinema kapasitesini mevcut koltukların % 50'sinde tutan bir dizi sağlık ve güvenlik protokolüyle yavaş yavaş yoluna giriyor. Seyirci sayıları istikrarlı gitse de salon sahipleri ve izleyiciler temkinli davranmaya devam ediyor. Danışmanlık şirketi Artisan Gateway'den alınan verilere göre, geçtiğimiz hafta sonu ülke çapında gişe 21.9 milyon dolara ulaştı. Bu, önceki iki hafta sonu için yaklaşık 17 milyon $ seviyesindeydi. Bu rakamlar, 24-26 Temmuz açılış haftasonunda elde edilen 12.6 milyon dolar hasılatın yükseldiği anlamına geliyor.

    Bu hafta, günde 1,2 milyondan fazla seyirci PRC sinemalarını ziyaret ederek çok beklenen Çin savaş filmi “The Eight Hundred”ın ilk gösterimlerini yakaladı ve filmi, resmi olarak açılmadan önce 24 milyon dolarlık brüt bir hasılatla karşıladı. Çin'de bugüne kadarki pek çok yayın eski filmlerin yeniden basımı olsa da, artan sayıda yeni ve gecikmiş filmlerin sayısı da her hafta artış gösteriyor. Yabancı filmlerden "Trolls World Tour" cuma günü, "Little Women" 25 Ağustos'ta ve "The Current War" 28 Ağustos'ta gösterime girecek.

    Hollywood'un pandemi sonrası en yüksek beklentiye sahip olduğu filmi "Tenet", Çin'de 12 Eylül'de başlayacak. “Mulan” da onay aldı ancak henüz bir tarih verilmedi. 2 Ekim'de yayınlanacak olan Çin yapımı animasyon "Jiang Ziya: Legend of Deification", aynı tarihte gösterime girecek devam filmi "My People, My Country"le bir rekabete girecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top