Hesabım
    Coronavirüs Döneminin En Çok İzlenen Filmi Contagion Oldu!

    İstatistikler Contagion'ı işaret ediyor.

    Coronavirüs döneminde sinema ve televizyon kültürünün dönüşümü hakkında istatistikler paylaşıldı. Resmi veriler SVOD, yani bir üyelik karşılığında içerik sağlayan streaming platformlarını özellikle kapsıyor. Justwatch.com'ın istatistiklerine göre, coronavirüs dönemine giriş yaptığımız Mart ayında en çok izlenen film Contagion (Salgın) oldu.

    Coronavirüs döneminde sosyal alışkanlıkların tamamen değişmesi, evde sosyalleşme ve evde oluşturulan kültürel ortamı beraberinde getirdi. Bu sırada Netflix, Hulu, Apple TV+, Disney+ gibi büyük streaming platformları daha da büyüdü ve izleyici sayılarını katladı. İstatistiklere göre, coronavirüsün patlak verdiği ve en büyük şoka neden olduğu aylar olan Mart ve Nisan'da Contagion filmi tüm dünyada çok fazla izlendi. Amerika, Asya ve Almanya, Avusturya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde Contagion filmi en çok izlenen filmken, Fransa'nın Harry Potter filmlerini, İspanya ve Kanada'nın ise Parasite'ı tercih ettiği görülüyor. Justwatch.com'ın verilerine göre Mart ayından itibaren Contagion filmi Google'da 16.6 milyon kez aratılmış. Yani ayda 130.000 izleyici, filmi aratarak izlemiş.

    Contagion filminde hava ve solunum yoluyla rahatlıkla geçen ve insanları birkaç gündür içinde öldüren, ölümcül bir virüs salgın şeklinde yayılmaktadır. Dünya çapında uzmanlardan oluşan medikal bir ekip, hem salgına çare bulmaya çalışır hem de insanlarda virüsten daha da hızlı yayılan panik halini kontrol altına almaya çalışırlar. İnsanlar şimdi hem canlarını kurtarmaya çalışırken hem de dağılmanın eşiğine gelen toplumsal hayata tutunma mücadelesi verirler... Türkçe adıyla salgının başrollerinde Marion Cotillard, Matt DamonLaurence Fishburne gibi isimler bulunuyor. Film, Netflix üzerinden tüm dünyada izlenebiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top