Hesabım
    Roman Polanski'nin Akademi'ye Dönme Talebi Reddedildi

    Roman Polanski, 93. Oscar Ödülleri için oylama yapamayacak.

    AP Photo/Jarek Praszkiewicz

    Yönetmen Roman Polanski, son yıllarda ödül törenlerinin en çok tartışılan ismi olarak yerini alıyor. Çünkü Polanski'nin yıllar önce yaptığı cinsel saldırı ortaya çıkmış ve yönetmen kabul etmeyerek durumu hafifletmeye çalışmıştı. Ancak Akademi yönetimi, tepkilere cevap olarak Polanski'yi Akademi üyeliğinden çıkardı. Şimdi ise yönetmenin yeniden Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne Akademi üyeliğine geri teslimi için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

    Roman Polanski, son olarak Subay ve Casus filmini hayata geçirmişti. Bu filmiyle tam 12 kategoride Cesar Ödülü'ne layık görülmüş ve bu ödüllerden üçüne sahip olmuştu. Tabii Polanski'nin geçmişinde yaptığı cinsel saldırının varlığı, Fransa'yı ve tüm dünyayı ayaklandırmıştı. Bunun öncesinde ise Polanski, Oscar Ödülleri'nde hangi filmlerin aday olacağına ve ödül alacağına karar veren Akademi'de üye olmaktan çıkarıldı.

    Yönetmen, bu üyelikten çıkarılmanın haksız olduğunu düşünerek Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak başvurusu Hakim Mary Strobel tarafından reddedildi. 2018'de Akademi üyeliğinden atılan Polanski, 1970'li yıllarda 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmişti. Mahkemeden çıkan kararda şu sözler yer aldı: "Davacıya suçlu mahkumiyeti ve suçlu statüsü göz önünde bulundurularak, Kurul'un ilgili gördüğü konular üzerine mahkemeye, Akademi üyesi olarak kalması ya da kalmaması üzerine kanıt sunması için fırsat verildi." Ancak mahkeme, Polanski'nin talebini Salı günü reddetme kararı aldı.

    Polanski'nin avukatı Harland Braun'un söylediklerine göre Polanski bu karara itiraz etmeyi düşünmüyor. Ayrıca avukat, yargıçların birbirlerinin suçlarını örtbas etmeleriyle suçluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top