Hesabım
    Adana Film Festivali'nde Füsun Demirel, Jüri Başkanı Olacak!

    Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı.

    Bu yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Adana Film Festivali ile ilgili ilk ayrıntılar resmi olarak paylaşıldı. Açıklamalara göre, festivalin jüri başkanlığı görevini usta oyuncu Füsun Demirel üstlenecek. Jüride Demirel'e görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay eşlik edecek.

    Adana Film Festivali, bu yıl tüm coronavirüs önlemlerini alarak sinemaseverleri ağırlayacak. Yarışma kategorisi yalnızca Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması'ndan ibaret olacak. Ayrıca "Altın Koza Ödülleri" ile "Altın Koza Yaşam Boyu Onur Ödülleri" ve "Orhan Kemal Emek Ödülleri" sahiplerini bulacak.

    Festivalin jüri başkanlığını Büyük Adam Küçük Aşk, Züğürt Ağa, İçimdeki Ses gibi onlarca önemli filmde oyunculuk yapan tiyatro sanatçısı Füsun Demirel üstlenecek. Ayrıca jüri üyeleri arasında Feza Çaldıran, Damla Sönmez, Seren Yüce, Can Atilla, Ayfer Tunç ve Sevin Okyay yer alacak.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptığı açıklamaya göre coronavirüs gerekçesiyle, festivale diğer illerden misafir çağırılamayacak. Adana'da bulunan sinemaseverler festivale katılım sağlayabilecek. Tüm Türkiye'deki izleyiciler ise online olarak filmleri ve ödül törenini izleyebilecek.

    Adana Film Festivali bu yıl 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top