Hesabım
    27. Adana Uluslararası Film Festivali'nde Hangi Filmler Yarışacak?

    Adana Film Festivali'nin yarışma filmleri açıklandı.

    Bu yıl 27. kez düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali'nin yarışma filmleri resmi olarak açıklandı. 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale seçilen filmler, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisi altında gösterilecekler.

    27. Uluslararası Adana Film Festivali'nin yarışma filmleri arasında Anıl Gelberi’nin yönettiği “Plaza”, Barış Hancıoğulları’nın yönettiği “Yeniden Leyla”, Ercan Kesal’ın yönettiği “Nasipse Adayız”, Fatih Özcan’ın yönettiği “Mavzer”, Faysal Soysal’ın yönettiği “Ceviz Ağacı”, Gökçin Dokumacı’nın yönettiği “Kuyudaki Taş”, Hacı Orman’ın yönettiği “Körleşme”, Leyla Yılmaz’ın yönettiği “Bilmemek”, Onur Ünlü’nün yönettiği “Topal Şükran’ın Maceraları” ve Umut Evirgen’in yönettiği “Ben Bir Denizim” filmi bulunuyor. Festivale yaklaşık olarak 40 film başvuru gerçekleştirdi. 

    Jüri başkanlığını Füsun Demirel'in üstlendiği 27. Adana Film Festivali'nin jürileri arasında görüntü

    yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazarı Sevin Okyay bulunuyor.

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptığı açıklamaya göre coronavirüs gerekçesiyle, festivale diğer illerden misafir çağırılamayacak. Adana'da bulunan sinemaseverler festivale katılım sağlayabilecek. Tüm Türkiye'deki izleyiciler ise online olarak filmleri ve ödül törenini izleyebilecek.

    Adana Film Festivali bu yıl 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top