Hesabım
    RTÜK, Netflix'in "Minnoşlar"ı Kaldırmasını Talep Ediyor

    RTÜK, Netlix'in Minnoşlar'ı seçkisinden kaldırmasını istiyor.

    Netflix'in seçkisine aldığı Fransa yapımı "Minnoşlar" filmi ikinci kez gündeme yerleşti. İlk seferinde, Netflix'in filmden yayınladığı poster 'uygunsuz' görülmüştü. Şimdi ise RTÜK, Netflix'in filmi katalogundan kaldırmasını uygun gördüğünü açıkladı.

    RTÜK, birkaç ay önce tüm internet platformlarının lisans alması hakkında bir yasayı yürürlüğe sokmuştu. Bunun üzerine tüm online platformlar, RTÜK'ün kontrolü altına girdi. RTÜK'ün, platformların kontrolden geçmeye başladığı dönemden bugüne ilk kez bir içeriği kaldırma kararı aldığı açıklandı. Bu içerik ise, Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan Mignonnes oldu.

    RTÜK'ün Minnoşlar hakkındaki kararı, şu sözlerle duyuruldu: “Uzman raporunda yer alan çocukların erken yaşta yetişkin yaşantısı içinde yer aldığı, istismar ve kötüye kullanım içeren bir yapımın potansiyel çocuk istismarı davranış örüntülerini ortaya çıkarabileceği değerlendirildi. RTÜK, müzakereler sonucunda bahse konu yapımla Netflix’in, 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (ğ) bendinde yer alan ‘yayın hizmetleri çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez’ hükmünü ihlal ettiği ve bu sebeple yayıncı kuruluşun söz konusu programı kataloğundan çıkarması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.”

    Olaylı film Minnoşlar'ın konusu ise şöyle: 11 yaşındaki Amy, Senegal kökenli ailesi ile birlikte Paris’te yaşayan bir kızdır. Okulda “Cuties” adındaki bir dans grubuna girmesi Amy’nin hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Dans grubu sayesinde dünyadaki yerini anlamaya, hızla gelişen kadınsılığını fark etmeye başlayan Amy, bu süreçte ailesinin geleneksel değerleriyle çatışma yaşar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top