Hesabım
    Denis Villeneuve İmzalı "Dune"dan Epik Fragman!

    Dune'dan beklenen fragman geldi!

    Timothee Chalamet'i başrolüne yerleştiren bilim kurgu ve fantastik roman uyarlaması Dune'dan uzun süredir beklenen fragman sonunda geldi. Denis Villeneuve'un imzasını attığı uyarlama filmin fragmanı, roman hayranlarının beklentilerini daha fazla yükseltecek gibi görünüyor.

    Birkaç hafta öncesinden Dune'un fragmanının 9 Eylül'de geleceği müjdelenmişti. Bu durumda tüm sinema dünyası için büyük nitelik taşıyan bu olay hazırda beklenmeye başlandı. Dune'un bu kadar büyük merakla bekleniyor olmasının nedeni, Frank Herbert imzalı kitabın daha önce de birkaç kez uyarlanmaya çalışılması. Öncelikle Alejandro Jodorowsky bunu denemiş ve Dune'un doğru şekilde hayata geçirilmeyeceğine karar vermişti. Hatta bununla ilgili Jodorowsky's Dune isimli bir belgesel de bulunuyor. Ardından David Lynch bir Dune uyarlamasına imza attı ve kesinlikle kitabın yanından bile geçmiyordu. Şimdi ise gözler merakla Villeneuve'e çevrildi. Eğer kitap gerçekten başarıyla filme aktarılmışsa, yönetmen sinema tarihinde önemli bir ana imza atmış olacak.

    Dune'un konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    Filmin oyuncu kadrosunda  Timothee ChalametOscar IsaacJosh BrolinRebecca FergusonStellan SkarsgardJason MomoaZendayaJavier BardemCharlotte Rampling bulunuyor. Dune'un 18 Aralık 2020'de sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top