Hesabım
    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Jürisi Açıklandı!

    Altın Portakal filmlerini kimlerin değerlendireceği belli oldu.

    Bu yıl 57. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyeleri resmi olarak açıklandı. Duyuruya göre, geçtiğimiz yıl Zeki Demirkubuz'un başkanlık ettiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın başkanı bu yıl Ercan Kesal olacak. Ayrıca Gülse Birsel, Taner BirselKıvanç Sezer ve Zeynep Oral, Kesal'a jüri olarak eşlik edecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğiyle hayata geçirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin filmlerini kimlerin değerlendireceği belli oldu. Senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar kimliğiyle tanınan, son olarak Nasipse Adayız filmiyle karşımıza çıkan Ercan Kesal, Altın Portakal'da jüri başkanı olarak görev alacak. Senarist-gazeteci-yazar-oyuncu Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral, Kesal'a jüri üyesi olarak filmleri değerlendirmede eşlik edecek.

    Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde Bingöl ElmasKöken Ergun ve Kurtuluş Özgen jüri üyeleri olarak görev alacak. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'ndaki 12 film ise Cemre EbuzziyaMüge Turan ve Ömür Atay tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak.

    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında toplamda 860 bin TL ödül ile sinemacılar desteklenecek. Bu ödüller Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları kapsamında sahiplerine teslim edilecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3 ile 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top