Hesabım
    Martin Scorsese, Paul Schrader'ın "The Card Counter"ı Bitirmesine Yardım Etti

    Scorsese ve Schrader, karantinada birlikte çalıştı.

    Oscar Isaac'in başrolünde bulunduğu The Card Counter'ın çalışmaları karantina sürecinde devam etti. Söylenenlere göre yönetmen Paul Schrader'ın The Card Counter'ı tamamlamasına usta sinemacı Martin Scorsese yardım etti. Filmin çekimleri, Temmuz ayı içerisinde Mississippi'de güvenli bir şekilde tamamlandı. Filmde Oscar Isaac'i bir kumarbaz olarak izleyeceğiz.

    Yönetmen Paul Schrader, The Card Counter'ın çekim süreci ile ilgili şu sözleri sarf etti: "Neler olduğunu söyleyeyim. Ben kurgu yapıyordum. Kurgucum New Jersey'de ve kurgu asistanım Tenesse'de. Yani tamamen sanal olarak bunu yapıyorduk. Ana karakterlerimin henüz çekmediğim dört büyük diyalog sahnesi bulunuyordu. Sahneleri online olarak gösterebileceğim yapımcı Kent Jones gibi birkaç saygın kişi bulunuyordu. Onlara çekmem gereken dört sahneyi söyledim. Sahneleri yeniden yazabilirim. Neyi kaçırıyorum, neleri eklemeye ihtiyacım var? Bu dört sahneyi nasıl çekebilirim? Bir bölümünü yeniden yazdım. Ve neyin eksik olduğunu farkettim. Eğer çekimlerin ortasında olsaydım bunu anlamazdım. Özetle olması gereken yere ulaştırmak için 1 saat 49 dakikada yazmayı bitirdim. Focus ile konuştum, filmi bir aya bitirecektim. Ama onlar filmi bir aya istemediklerini, çünkü bir araya filmle ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler. Genelde stüdyoların söylediklerinin tam tersi olarak istediğim kadar zamanım olduğunu söylediler."

    The Card Counter'ın konusu ise şöyle: The Card Counter, bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikayesini anlatıyor. Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. Tell, Cirk ile ortak çıkarları olabileceğini düşünür. İkili birlikte kumar finansmanı La Linda'dan destek almaya başlarlar ve birlikte bir kumarhaneden diğerine gitmek üzere yollara düşerler. Tell, bir anda kendini karanlık geçmişine dönmüş olarak bulacaktır.

    First Reformed, Affliction, Taxi DriverRaging Bull gibi harika filmlere imzasını atan Paul Schrader'ın yeni filmi The Card Counter oyuncu kadrosunda William Tell rolüyle Oscar Isaac'in yanı sıra Cirk rolünde Tye Sheridan, La Linda rolünde Tiffany Hadish bulunuyor. Ayrıca Willem DafoeBilly Slaughter gibi isimler de yer alıyor. Martin Scorsese ise esasen yürütücü yapımcı görevini üstleniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top