Hesabım
    ‘Succession’ın Yıldızı Sarah Snook, Jane Austen Uyarlaması ‘Persuasion’da Başrolde!

    Emmy adayı oyuncunun yeni projesi belli oldu

    HBO’nun hit dizisi “Succession”daki performansıyla Emmy adaylığı kazanan aktris Sarah Snook, Jane Austen’ın son romanı “Persuasion”dan uyarlanan bir filmde başrolü oynayacak. Searchlight Pictures yapımı filmin yönetmenliğini Mahalia Belo üstlenecek. Austen’ın ölümünden sonra 1817’de yayınlanan "Persuasion", ailesinin masraflarını azaltmak için başka yere taşınan 27 yaşındaki Anne Elliot'ı konu alıyor.

    Anne'in taşınmasıyla birlikte, aile evlerini bir Amiral ve karısına kiralar. Karısının bir donanma kaptanı olan erkek kardeşi ise Anne Elliot'la daha önce nişanlanmıştır ama tekrar karşılaştıklarında aradan yedi yıl geçmiştir ve hiç iletişimleri olmamıştır. Filmin senaryosunu “Summerland”le de tanınan Jessica Swale kaleme alacak. Alison Own ve Debra Hayward filmin yapımcılığını Monumental Pictures adına yürütecek.

    BBC Films, dramanın ortak olarak finansmanını sağlıyor. Katie Goodson-Thomas, stüdyonun projesinin yanı sıra Pete Spencer ve yönetici Apolline Berty'yi de denetleyecek. "Persuasion", daha önce İngiliz televizyonlarına uyarlandı. Daphne Slater'ın yer aldığı 1960 mini dizisi dahil olmak üzere birçok uyarlama yapıldı: Ann Firbank ve Bryan Marshall'lı 1971 versiyonu, Amanda Root ve Ciarán Hinds'ın oynadığı 1995 yapımı bir TV filmi ve Sally Hawkins'le Rupert Penry-Jones oyunculuğunda çekilen 2007 versiyonu.

    Avustralyalı Snook, HBO'nun "Succession" dizisindeki Shiv Roy rolüyle beğeni topladı. Diğer çalışmaları arasında Seth Rogen’ın “American Pickle”, “Sisters of War”, “Not Suitable for Children”, “These Final Hours” ve “Steve Jobs” bulunuyor. Şu an festivallerde yer alan Netflix filmi “Pieces of a Woman”da ise Vanessa Kirby ve Shia LaBeouf'la birlikte rol aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top