Hesabım
    Yılın Önemli Filmlerinden "Martin Eden"in İlk Fragmanı Yayında!

    Katıldığı festivallerden övgüler toplayan filmden ilk fragman..

    2019 Venedik Film Festivali'nde gösterilen, ülkemizde de İstanbul Film Festivali'nin online seçkisinde yer alan, Pietro Marcello’nun usta işi İtalyan draması “Martin Eden”, uluslararası gösterimlerine başlıyor. 16 Ekim'de Kino Lorber'e ait seçkin salonlarda ve online gösterimlere açılacak olan “Martin Eden”, Luca Marinelli'yi, ülkesi için siyasi olarak çalkantılı bir döneme kapılmış bir yazar olma hayalleri olan, hoşnutsuz bir işçi sınıfı insanı olarak karşımıza çıkarıyor.

    Filmden ilk uzun fragman paylaşıldı ve gösterim için geri sayım başladı. Yayınlanan resmi sinopsise göre filmin özeti şöyle: “Jack London'ın 1909 tarihli bir romanından uyarlanan, ancak İtalya tarihinde kışkırtıcı bir şekilde belirsiz bir anda yaşanan Martin Eden, büyük İtalyan klasiklerinin geleneğinde tutkulu ve büyüleyici bir anlatı sunuyor. Martin (muhteşem bir şekilde kendini adamış Luca Marinelli'nin canlandırdığı), yazar olma hayallerinin yükselmesine ve zengin, genç bir üniversite öğrencisi (Jessica Cressy) ile evlenmesine yardımcı olacağını ümit eden, sanatsal özlemleri olan ve kendi kendini yetiştirmiş bir proleterdir. İşçi sınıfının sorunlarından ve burjuva başarısından duyulan tatminsizlikler, bu kuşatıcı, mükemmel bir şekilde monte edilmiş gelişimle birlikte siyasi uyanışa ve yıkıcı endişeye yol açar."

    Marinelli, kısa bir süre önce Netflix’in "The Old Guard" filmindeki performansıyla dikkat çekti. Daha önce kısa ama etkileyici bir rolde, Paolo Sorrentino'nun La Grande Bellezza adlı Oscar sahibi filminde yer aldı. Venedik'te “Martin Eden” prömiyerini yaptığında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Film, yazarlar Maurizio Braucci ve Pietro Marcello'ya David di Donatello Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazandırıp, En İyi Film En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere birçok adaylık elde etti. Geçen yıl Toronto Uluslararası Film Festivali'nde "Martin Eden", Platform ödülünü kazandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top