Hesabım
    Jacques Audiard, Yeni Filmi ‘Les Olympiades’in Çekimlerine Paris'te Başladı

    Filmin ortak yazarlarından biri, "Portrait of a Lady on Fire"ın yönetmeni Celine Sciamma.

    Marechal Aurore/ABACA

    Dheepan” filmiyle Cannes'dan Altın Palmiye kazanan ve 2000'li yılların en iyileri arasında gösterilen Oscar adayı “A Prophet” adlı filmi çeken Fransız yönetmeni Jacques Audiard, şu anda bir sonraki uzun metrajlı filmi olan “Les Olympiades”i Paris yakınlarında çekiyor. Kameranın arkasında ve önünde yükselen ve tecrübeli yeteneklerden oluşan bir karışımla çalışmayı seven Audiard, iki kadın auteur yönetmen, Léa Mysius (Ava) ve Celine Sciamma'yla (Portrait of a Lady on Fire) birlikte senaryoyu yazdı.

    "Les Olympiades", New York'lu karikatürist Adrian Tomine’in kısa öykülerden oluşan "Killing and Dying" adlı eserinden uyarlandı. Konu tam olarak bilinmese de, hikayenin ergenlik dönemini ele alması ve kadın kahramanlar etrafında dönmesi bekleniyor. Film, Audiard’ın Joaquin Phoenix, John C. Reilly ve Jake Gyllenhaal'ın başrollerini paylaştığı bir western filmi olan “The Sisters Brothers” sonrası çektiği ilk film olacak. “The Sisters Brothers”, Audiard'a 2018'de Venedik'te en iyi yönetmen ödülü kazandırdı. Audiard en son "The Bureau"nun beşinci sezonunun son iki bölümünü yazdı ve yönetti.

    Audiard, filmi Paris merkezli Valérie Schermann ve Page 114 şirketiyle birlikte üretiyor. Bir satış temsilcisi ve Fransız distribütör daha sonraki aşamada duyurulacak. Filmin kilit ekipleri arasında Mysius’un “Ava” filminde çalıştığı görüntü yönetmeni Paul Guilhaume ve Oscar adayı “I Lost My Body”nin müzik süpervizörü / yapımcısı Pierre-Marie Dru olacak. 

    “Les Olympiades”in oyuncu seçimi, daha önce Audiard'la “The Sisters Brothers” da çalışan ve en son “Portrait of a Young Lady on Fire”da dahil olmak üzere tüm filmlerinde Sciamma'yla çalışan Cristel Baras  tarafından gerçekleştirildi. Fransa'nın en büyük yönetmenlerinden biri olan Audiard, en çok Tahar Rahim ve Niels Arestrup'un birlikte oynadığı “A Prophet” gibi keskin yazılmış, karanlık ve çağdaş suç gerilim filmiyle tanınıyor. Yönettiği filmler arasında ayrıca; Emmanuelle Devos ve Vincent Cassel'li “Read My Lips” ve Marion Cotillard ve Matthias Schoenaerts'li "Rust and Bone" bulunuyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top