Hesabım
    The Dark Knight Rises'ın 17+ Şiddet Sahnesi Filmden Kesilmiş

    Matthew Modine, Kara Şövalye Yükseliyor hakkında konuştu.

    Christopher Nolan imzalı Batman serisi, yıllar sonra yine gündeme gelmeyi başardı. Üçlemenin son filmi The Dark Knight Rises'ın aslında 17 yaş ve üzeri etiketi aldığı ortaya çıktı. Filmde Komiser Yardımcısı Peter Foley'e hayat veren Matthew Modine, karakterinin ölüm sahnesinin her şeyi değiştirebileceğini ifade etti. Ancak Komiser Yardımcısı Peter'ın şiddet içerikli ölümü, filmden kesilmişti.

    Full Metal Jacket, 47 Meters Down gibi yapımlarla tanınan Matthew Modine, The Dark Knight'ın yüzlerinden biriydi. Komiser Yardımcısı Peter rolündeki Modine, geçtiğimiz günlerde CinemaBlend'in podcast programına katıldı ve Kara Şövalye Yükseliyor filmi hakkında bilgi verdi. Söylediklerine göre filmin 17+ olması için bazı sahneler bulunuyordu. Ancak Christopher Nolan, bu sahneleri çıkarma kararı aldı. Film, ülkemizde 7+ ve 13 yaş altının ailesiyle birlikte izlemesi şartıyla gösterime girmişti.

    Matthew Modine, karakterinin 17+ ölüm sahnesi hakkında şu sözleri sarf etti: "O kadar şiddet içerikliydi ki, 17+ alabilirdi. Yaralama vardı ve sonra yere düşüp ölüyordum. Ama çok şiddetliydi. Adam adabayla üstümden geçiyordu. Arabanın önüne plastik cam koydular ve öne çarpıyordu. Karakteri havaya doğru kaldıracak halatlar vardı. 5 metreden düşüyordu. Cesedin New York'taki Stok Exchange'in kaldırım taşlarına çarpma sesi çok rahatsız ediciydi. Çekimleri yaptığımızda Christopher Nolan'a baktığımı ve yüzünün bembeyaz olduğunu hatırlıyorum. 'Hadi devam edelim. Bunu bitirdik' diyordu. Ama ben 'Aman tanrım, adam kalkacak mı? İyi durumda mı?' diye düşünüyordum. Nolan, bu sahneyi filme koyarsa filmin 17+ alacağını söyledi."

    Serinin son filmi Kara Şövalye Yükseliyor'un konusu şöyleydi: Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top