Hesabım
    Riz Ahmed "Sound of Metal"da İşitme Kaybı Yaşayan Metal Müzisyeni Oluyor

    Amazon Prime Video'nun yeni filmi Sound of Metal'dan fragman geldi.

    Yıldız oyuncu Riz Ahmed'in başrolünde yer aldığı Sound of Metal'dan yeni bir fragman paylaşıldı. Dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali'nde yapan Sound of Metal, Amazon Prime Video üzerinden izleyici karşısına çıkacak. Filmin fragmanında işitme kaybı yaşamaya başlayan ve hayatını bateri çalarak kazanan bir müzisyenin, yeni hayatına geçiş sürecine tanıklık ediyoruz. Sound of Metal'ın eleştirmenlerden tam puan aldığı görülüyor.

    Belgesel film Loot'u çeken ve bunun ardında ilk uzun metraj filmi Sound of Metal'ı hayata geçiren Darius Marder'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin konusu ise şöyle: Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı dıuymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

    2012 yapımı “Babadan Oğula / The Place Beyond the Pines” filminin senaristliğini üstlenen Marder bu filmle birlikte ilk defa kamera arkasına geçiyor. Sound of Metal'ın oyuncu kadrosunda Riz Ahmed'in yanı sıra Me and Earld and The Dying Girl, Ouija, Modern Love gibi yapımların yıldızı Olivia Cooke; Paul Raci, Lauren Ridloff, Shaheem Sanchez, Chelsea Lee, Jeremy Stone ve Mathieu Amalric gibi isimler bulunuyor.

    Sound of Metal, 20 Kasım tarihinde sayılı sinemada gösterime girecek. 4 Aralık tarihinde ise Amazon Prime Video'daki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top