Hesabım
    Derviş Zaim, Yeni Filmi "Flaşbellek" ile Suriye'deki Savaşı Anlatıyor

    Flaşbellek, izleyicileriyle buluşmak üzere hazırlık yapıyor.

    Yerli sinemamızın usta yönetmenlerinden Derviş Zaim, yeni filminin çekimlerini tamamladı. Açıklamalara göre "Flaşbellek" adını alan film, Suriye'de yaşanan savaşı konu ediniyor. Film, Konya ve Gaziantep'te çekildi. Deviş Zaim hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendi.

    Derviş Zaim'in yönetmeni ve senaristi olduğu Flaşbellek'in çekimleri tamamlandı. Filmin konusu ise şöyle: "Flaşbellek", Suriye'de yaşanan olayları konu ediyor. Suriye’de yaşayan Ahmet, bir saldırıcı sonucu konuşma yeteneğini kaybeder. Bu trajedinin ardından Ahmet, çatışmalarda ölen insanların fotoğraflarının çekilip, kayıt altına alındığı bir birimde çalışmaya başlar. Onlarca acıyı kayıt altına almaya çalışan Ahmet, gördüklerini dünyaya duyurmaya karar verir. Bu kararı onu büyük bir seçim yapmaya zorlar. Ahmet, kendisi ve ailesini korumakla, insanlığa karşı görevlerini yerine getirmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

    Flaşbellek'in oyuncu kadrosunda uluslararası kariyer yapmalarıyla tanınan Filistin ve Suriyeli başarılı oyuncular Saleh Bakri, Ali SüleymanSara El Debuch ve Husam Chadat bulunuyor. Filmde, Suriye'de gerçekten ailelerini kaybeden oyuncular da rol aldı. Flaşbellek'in görüntü yönetmenliğini, Tayfun Pirselimoğlu, Özcan Alper, Semih Kaplanoğlu gibi Türk yönetmenlerle birçok işe imza atan Andreas Sinanos yaptı. Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler, Tabutta Rövaşata gibi yapımların başarılı yönetmeni Derviş Zaim'i son olarak Rüya filmiyle karşımıza çıkmıştı. 2016 yılında çektiği bu yapımın ardından Flaşbellek ile sinemaya dönüş yapmış olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top