Hesabım
    Cannes Film Festivali, Ekim Ayında Üç Günlük Özel Etkinlik Düzenlemeyi Planlıyor

    Cannes, yapılamayan festival yerine kısa bir etkinlik planlıyor

    Cannes Film Festivali bu yıl iptal edildi ama organizatörler her şeye rağmen üç günlük bir etkinlikle 2020 Resmi Seçkisi'ni onurlandırmayı planlıyor. Palais des Festivals, 27-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek "Özel Cannes" etkinliğine ev sahipliği yapacak ve bu yılki resmi seçkiden dört filmin yanı sıra, kısa filmler ve Cinéfondation’ın okul filmleri de yer alacak. Etkinlik halka açık düzenlenecek.

    Etkinlikte, bir jüri, kısa filmler ve Cinéfondation ödülleri için Altın Palmiye verecek. Festival direktörü Thierry Frémaux, "Resmi Seçki, kısa film yarışması, film okulu yarışması, akşam yemekleri ve toplantılardan oluşan dört filmden oluşan koleksiyon, ekim ayında Cannes'da birlikte olacağımız için hepimizin hissedeceği mutluluğu somutlaştırıyor. Resmi Seçki filmleri, şu anda Fransa'da, Avrupa'da ve dünyanın her yerinde sinemaseverlerle bir araya geliyor. Dikkatimizi 2021 sezonuna çevirmeden önce, sinemacıların Cannes'da mola verdiklerini görmek harika bir işaret olacak." dedi.

    Cannes Kent Konseyi'yle birlikte düzenlenecek mini festival, diğer oyuncularla birlikte yıldız Kad Merad'ın katılımıyla Emmanuel Courcol imzalı “Un triomphe” (The Big Hit!) filmiyle açılacak. Başrol oyuncusu Sandrine Kiberlain'le birlikte yönetmen Bruno Podalydès'in katılımının olacağı “Les Deux Alfred” (The French Tech) filmiyle de sona erecek. Ayrıca; Japon yönetmen ve Cannes'ın düzenli msafiri Naomi Kawase'nin “Asa Ga Kuru” (True Mothers) ve 68. San Sebastián'da en iyi film dalında Concha de Oro ödülünü kazanan Gürcü yönetmen Dea Kulumbegashvili'nin ilk filmi “Beginning” de gösterilecek.

    Festival Başkanı Pierre Lescure, “Mayıs ayında eşlik etmediğimiz için üzgün olduğumuz Cannes Belediye Binası'nın ekim ayında ev sahipliğini yaptığını göreceğimiz için çok mutluyuz. Bu işbirliği sayesinde Resmi Seçki'den filmler Croisette'de gösterilecek. Cannes nüfusu ve birlikte çalıştığımız tüm profesyonellerle birlikte olma yolumuz budur. Her yıl el ele çalışıyoruz." dedi. Cannes Belediye Başkanı David Lisnard ise şunları ekledi: “Cannes'ın 2020'deki varlığının, kentimiz için kültürel etkinin yanı sıra yüzlerce ailenin geçimini sağlayan etkinlik sektörü adına mücadelemizi sembolize etmesini istedik. Bu nedenle festivalin, tüm olağan kurallara uyarak Cannes'da yer alması bizim için önemli: Düzenli bir seyirci, gece elbiseleri, ünlü kırmızı halı ve kaliteli gösterimler..." dedi.

    Cannes Film Festivali gelecek yıl 11-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top