Hesabım
    Steven Yeun Başrollü "Minari"den Fragman!

    Minari, izleyici karşısına çıkmaya hazır!

    Son yıllarda birçok başarılı filmi bünyesinden çıkaran A24'ten "Minari" filminin fragmanı geldi. Yıldız oyuncu Steven Yeun'un başrolünde yer aldığı Minari, yönetmen Lee Isaac Chung'ın imzasını taşıyor. Yönetmen, Minari ile kendi çocukluğunu filme aktarmış bulunuyor. Film, Koreli Amerikalı bir ailenin Arkansas'taki yaşam mücadelesini anlatıyor.

    Hem yönetmenliğini hem senaristliğini Abigail Harm, Lucky Life, Munyurangabo gibi yapımlarla tanınan Lee Isaac Chung'ın üstlendiği filmin konusu ise şöyle: Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

    Chung'ın yarı İngilizce yarı Korece geçen çocukluğunu anlatan Minari'nin oyuncu kadrosunda The Walking Dead'in yıldızı Steven Yeun'un yanı sıra Yeri Han, Alan Kim, Noel Kate Cho, Yuh-Jung Youn ve Will Patton yer alıyor. Minari dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapma imkanı yakalamış ve eleştirmenlerden iyi notlar almıştı. A24'ün henüz Minari için Oscar planı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak stüdyo her yıl ödül sezonu için birçok film çıkarmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıl ödüle boğulan Parasite'ın Minari'yi teşvik edeceği de şüphe götürmüyor. Steven Yeun için En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde kampanya başlatılabileceği düşünülüyor.

    Minari, ilerleyen dönemlerde Hamptons ve Middleburg Film Festivali'nde izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top