Hesabım
    39. İstanbul Film Festivali Bugün Başlıyor!

    İstanbul Film Festivali sinemaseverlerle bugünden itibaren buluşuyor.

    Bu yıl 39. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, yarı online yarı sinemalarda olarak izleyicileriyle buluşmaya başladı. 40 filmlik geniş film seçkisiyle sinemaseverlerin karşısına çıkan İstanbul Film Festivali, 9 ile 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler yapılacak. Filmekimi Galaları ve Ulusal Belgesel Yarışması kategorilerinin filmleri ise Nişantaşı City's ve Kadıköy Sineması'nda gösterime sunulacak.

    Filmekimi Galaları filmleri Kadıköy Sineması ve City's'in yanı sıra filmonline.iksv.org adresi üzerinden izlenebiliyor. Ancak Uluslararası Yarışma kagetorisindeki filmler yalnızca online olarak izlenebiliyor ve online olarak biletix.com üzerinden biletleri satın alınabiliyor. Toplamda 40 film sinemaseverlerle buluşacak. Film seansları, coronavirüs önlemleri kapsamınca salonların dezenfekte edilmesine zaman ayrılacak şekilde düzenlendi ve 13.00, 17.00 ve 21.00 olarak belirlendi.

    Uluslararası Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları'ndan 27 film 9-24 Ekim tarihleri arasında filmonline.iksv.org adresi üzerinden her yeni film gösterimi için erişim saat 21.00'de açılacak ve 5 gün boyunca izlenebilir olacaklar. Ancak izleme tuşuna basılmalarından itibaren 30 saat içerisinde izlenmeleri gerekecek. Online gösterim takvimine https://filmonline.iksv.org/page/ekim-takvim/ adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

    İstanbul Film Festivali bu yıl 20'den fazla kurumun destekleriyle gerçekleştiriliyor. T.C. Kültür

    ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün her yıl verdiği desteğin yanı sıra bu yıl İstanbul

    Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de festivale desteklerini sunuyor. Uluslararası Yarışma kapmasımda 12 film gösterime sunulacak. “Sinemaya yeni bakışlar” teması ile filmler Uluslararası Altın Lale için rekabet edecek. Festival, 9-20 Ekim tarihleri arasında izleyici karşısında olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top