Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali'nin Açılışı Majid Majidi'nin "Sun Children"ı ile Olacak

    8. Boğaziçi Film Festivali, Sun Children ile açılışını yapacak.

    Bu yıl 8. kez düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali'nin açılış filmi resmi olarak açıklandı. 77. Venedik Film Festivali Ana Yarışma bölümünde dünya prömiyerini yapan Majid Majidi imzalı Sun Children, Boğaziçi Film Festivali'nin açılış filmi olacak. Rouhollah Zamani filmde canlandırdığı rolle Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nün sahibi olmayı başarmıştı.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan Boğaziçi Film Festivali'nin açılış filmi belli oldu. Majid Majidi'nin yeni filmi Sun Children, festivalin açılış filmi olarak izleyicileriyle buluşacak. Yönetmen Majid Majidi, daha önce de 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Beyond of Clouds filmiyle yarışmış, En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin sahibi olmuştu.

    Sun Children, ufak suçlar işleyerek hayatlarını idame etmeye çalışan 12 yaşındaki Ali ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Ailelerine yardım etmeye çalışan dört arkadaş, bir yeraltı hazinesinin peşine düşerek maceraya atılırlar. Filmin oyuncu kadrosunda Ali Nasirian, Javad Ezzati, Tannaz Tabatabaie, Rouhollah Zamani, Mehdi Mousavi ve Shamila Shirzad bulunuyor.

    Majid Majidi, Children of Heaven filmiyle Oscar adaylığı kazanmıştı. Ayrıca yönetmenin  “Baran”, “The Colour of Paradise”, “The Song of Sparrows" filmleri Türkiye'deki izleyicilerinin takip ettiği diğer yapımlar arasında bulunuyor.

    8. Boğaziçi Film Festivali 23 ile 30 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top