Hesabım
    Netflix'in Yöneticisi Ted Sarandos, "Minnoşlar" Filmini Savundu

    Netflix'in ortak CEO'su Ted Sarandos, Cuties hakkında konuştu.

    Fransız yapımı Minnoşlar filmi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Netflix'te yayınlanması planlanan Mignonnes, çocuk istismarına açık görüntüler ve posteri nedeniyle izleyicilerden büyük tepkiler almıştı. Şimdi ise Netflix'in yönetici isimlerinden Ted Sarandos Minnoşlar hakkında açıklama yaptı. Sarandos, film için bir savunma gerçekleştirdi.

    Ted Sarandos, Pazartesi günü gerçekleştirilen Mipcom Market'ta yaptığı açıklamayla Minnoşlar filminin "yanlış anlaşıldığını" dile getirdi: "Film kendi adına konuşuyor. Çok kişisel bir ergenlik filmi, yönetmenin hikayesi ve Sundance'te hiçbir tartışma olmadan harika bir şekilde ilerledi; Avrupa'da tartışmasız bir şekilde vizyona girdi. 2020'nin Amerikası'nda hikaye anlatımında sansürlemeyi tartışmamız şaşırtıcı oldu."

    Netflix, Minnoşlar için daha önce de bir açıklama yapmıştı. Öncelikle çocuk istismarına açık yayınlanan poster kaldırılmış ve yerine yenisi yayınlanmıştı. Netflix sözcüleri ise bir özür açıklamasında bulunmuştu. Tabii ülkemiz için bu yeterli olmadı. RTÜK, yasalar gereği Minnoşlar'ın içeriğinin yayınlanamayacağı belirtmişti. Film, Netflix Türkiye için rafa kaldırıldı.

    Minnoşlar, dünya prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapmıştı. World Cinema Dramatic Competition kategorisinde filmin yönetmeni Maimouna Doucouré'ye ödül takdim edilmişti. Berlin Film Festivali'nde gala yapmasının yanı sıra Fransa'da vizyona girmişti. Netflix'in bulunduğu diğer ülkelerde ise 9 Eylül tarihinde gösterime girdi. Filmin konusu ise şöyle: 11 yaşındaki Amy, Senegal kökenli ailesi ile birlikte Paris’te yaşayan bir kızdır. Okulda “Cuties” adındaki bir dans grubuna girmesi Amy’nin hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Dans grubu sayesinde dünyadaki yerini anlamaya, hızla gelişen kadınsılığını fark etmeye başlayan Amy, bu süreçte ailesinin geleneksel değerleriyle çatışma yaşar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top