Hesabım
    "Bir Düş Gördüm" Festival Yolculuğuna Devam Ediyor

    Bir Düş Gördüm, Sao Paolo Film Festivali'nden sonra yoluna Amerika, İran ve Bangladeş ile devam edecek.

    Murat Çeri yönetmenliğindeki TRT ortak yapımı "Bir Düş Gördüm"ün hangi festivallerde yarışacağı belli oldu. İskandinavya Uluslararası Film Festivali'nin ardından film Sao Paolo Film Festivali'nin yarışmasında yer almaya layık görülmüştü. Sao Paolo'nun ardından ise Amerika'da gerçekleştirilecek olan Los Angeles Asya Filmleri Festivali; İran'da düzenlenecek olan Gilan Uluslararası Film Festivali ve Asya'nın en önemli festivallerinden biri olup Bangladeş'te düzenlenen Dakka Uluslararası Film Festivali'nde izleyici karşısına çıkacak.

    Yerli dram filmi Bir Düş Gördüm'ün festival yolculuğunun devamında misafir olacağı ülkeler belli oldu. Film, Gilan Uluslararası Film Festivali, Los Angeles Asya Filmleri Festivali ve Dakka Uluslararası Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluşacak. Bu yolculuğa çıkmadan önce 22 Ekim ile 4 Kasım arasında düzenlenen Sao Paolo Film Festivali'nde bir diğer Türk filmi olan Uluç Bayraktar imzalı 9.75 ile yarışacak. Los Angeles Asya Filmleri Festivali 1 ile 4 Kasım tarihleri arasında; Gilan Uluslararası Film Festivali 5 ile 7 Kasım tarihleri arasında; Dakka Uluslararası Film Festivali ise 16 ile 24 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Bir Düş Gördüm'ün konusu ise şöyle: Bir Düş Gördüm, trafik kazası geçiren bir çocuğun hayatına odaklanıyor. 9 yaşındaki Tarık’ın hayatı ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasının ardından altüst olur. Tarık kazada babasını kaybederken annesi de komaya girer. Kaza sonucu hafızasını kaybeden Tarık’ın geçmiş hayatıyla tek bağı gördüğü düşlerdir. Kazanın ardından köydeki dedesinin yanına giden Tarık, yeni hayatına alışmaya çalışırken gördüğü düşlere tutunmaya çalışır.

    Bir Düş Gördüm'ün oyuncu kadrosunda Nevzat YılmazHarun Reha PakoğluFerda IşılRecep Çavdar, İsmail HakkıNurdan AlbamyaMustafa HalazaroğluEmin YalçınFatih Dokgözİsmail KavrakoğluFurkan Aydın ÇelikMuhammed Emir BalcıMuhammed Yakup Baybars ve Yusuf Ekinci bulunuyor. Dram filmi Bir Düş Gördüm, bir TRT ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Boğaziçi Film Festivali kapsamında düzenlenen Bosphorus Film Lab'den destek aldı. Bir Düş Gördüm'ün henüz Türkiye'deki vizyon tarihi bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top