Hesabım
    Mülteci Sorununu Anlatan "Farewell Amor"dan Fragman Yayınlandı!

    Sundance'in yıldızı Farewell Amor'un fragmanı yayında!

    Tanzanya kökenli Amerikalı yönetmen Ekwa Msangi'nin yönetmenliğini üstlendiği Farewell Amor'dan fragman paylaşıldı. Angolalı bir mültecinin Amerika'da yaşayan eşi ve kızının yayına gitmesini konu edinen Farewell Amor, mülteci yaşamına değiniyor. Film, Sundance Film Festivali'nin Dramatik kategorisinde Büyük Jüri Ödülü için yarışmıştı.

    İlk uzun metraj filmini hayata geçiren yönetmen Ekwa Msangi'nin imzasını attığı Farewell Amor'un konusu ise şöyle: Angolalı bir göçmen olan Walter 17 yıl önce ailesini terk etmek zorunda kalır. Aradan geçen yılların ardından Walter, karısı Esther ve kızı Sylvia ile Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden bir araya gelir. Tek yatak odalı bir daireye yerleşen aile, uzun süre görüşmediği için birbirlerine karşı yabancı gibidir. Birlikte yeni bir hayat inşa etmeye çalışan aile, birbirlerini yeniden keşfetmek için Angola dansından yardım alır.

    Yönetmen Msangi, filmini şu sözlerle anlattı: "Göç etme ya da başka bir nedenle ayrı düşen insanların arasında derinleşebilecek uçuruma bakmak istedim. Nasıl varlıklarını koruyabilir ve umutlu olabilirler? Ama sonrasında yeniden bir araya geldiklerinde neler olur? Ya da bu gerçekten mümkün müdür? İzleyicilerin kendilerini karakterlerin yerine koyarak bu soruları düşünmeleri fikrini sevdim. Teyzem ve eniştem 20 yılın üzerinde bir süredir evliler. Ama yalnızca iki yıllarını birlikte geçirdiler. Amerika'da olan eniştem ve Tanzanya'da olan teyzem ile kuzenim, tüm bu zamanı göçmen vizesi mücadelesi vererek geçirdi."

    Filmin oyuncu kadrosunda Ntare Guma Mbaho MwineZainab JahJayme Lawson gibi isimler yer alıyor. Farewell Amor'un 11 Aralık'ta izleyici karşısına çıkması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top