Hesabım
    Jack Fincher, Mank'in Senaryosunu Yazmayı Alien 3'ten Önce Bitirmiş

    David Fincher, babası Jack Fincher'ın kendisinden intikam aldığını düşünüyor.

    Gary Oldman'ın başrolünde yer aldığı "Mank", David Fincher'ın kariyerinde yeni bir sayfa açmasını sağlayacak. Mank'in senaryosu Fincher'ın babası Jack Fincher tarafından yazılmıştı. Yönetmen, yıllardır Mank'i hayata geçirmeye çalışıyordu. David Fincher'ın açıklamalarına göre, gazeteci Jack Fincher Mank'in senaryosunu, David Fincher'ın Alien 3 prodüksiyonuna başlamasından hemen önce bitirmişti. Fincher bu konu hakkında Vulture'a konuştu.

    Geçtiğimiz günlerde Mindhunter'ı devam ettirmek istemediğini dile getirdiği için hayranlarını hüsrana uğratan David Fincher, Mank hakkında Vulture'a konuştu. Söylediklerine göre Jack Fincher'ın kaleme aldığı Mank senaryosu, bir çeşit intikama benziyordu. Tam o sırada Alien 3'ün prodüksiyonunun başlamış olması ve Mank hayallerinin suya düşmesi, Fincher'a göre sektörün aldatmacalarından biriydi. Fincher, Alien 3'ü çekerken aynı zamanda senaryosunu yeniden yazmıştı. Film beyaz perdeye çıktığında ise varlığını reddetti. Tüm bu aşamalar, Fincher'ı adeta Mank filminin bir karakteri haline getirmişti. Yönetmen, Alien 3'te yaşadığı korkunç deneyimlerin ardından Orson Welles'i Mank'te doğrudan kötü adam olarak yazamayacakları anladığını dile getirdi.

    "Senaryo bir yumurta gibidir. Onu üç boyutta da oynanabilir, iki boyutta kaydedilebilir ve diğer insanlara sunulabilir hale getirmek üzere hücrelerini bölmek için bir donörün olması gerekir. Yani bu ikimiz için de ilginçti. Çünkü babamı destekliyordum, ama ilk kez senaryo taslağını okuduğumda bunun Welles'i yerle bir ettiğini düşündüm. Ben 12 yaşımdayken babam bana Welles'in nasıl her rolü üstlenebildiğini anlatmıştı: Yazar, yapımcı, yönetmen, yıldız... Bu yüzden Welles'e hayranlık duyduğunu biliyorum. Sonra senaryoyu okudum ve 'Bu da kim?' dedim."

    Citizen Kane'in senaristlerinden Herman Mankiewicz'in yıldızının kaydığı alkolik dönemlerini anlatan Mank, 4 Aralık'ta Netflix'teki izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top