Hesabım
    Sophia Loren, Oscar Tarihine Geçebilir!

    Loren, The Life Ahead filmiyle sinemaya dönüş yapıyor..

    Meryl Streep, Michelle Pfeiffer, Glenn Close ve Ellen Burstyn gibi isimler Oscar'ın ilgisini en iyi kadın oyuncu yarışında çekmek için yine harika performanslarla geliyorlar. Listeye, Edoardo Ponti’nin “The Life Ahead” (Onca Yoksulluk Varken) filmindeki performansıyla Hollywood'un Altın Çağı'nın en üretken oyuncularından biri olan Sophia Loren de katılıyor.

    Oscar ödüllü İtalyan aktör, 1962'de “Two Women” (La ciociara) için altın heykelciği aldı ve bu da onu yabancı dilde filmle Akademi Ödülü kazanan ilk oyuncu yaptı. 1965'te “Marriage Italian Style” (Matrimonio all'Italiana) için bir adaylık daha aldı ve “The Life Ahead” için adaylık gelirse tarihe geçen yeni bir rekor gelebilir. 2021'de, son adaylığının üzerinden 56 yıl geçen Loren, aday gösterilirse, Henry Fonda'nın şu anda sahip olduğu oyunculuk adaylıkları arasındaki en uzun tarih rekorunu kıracak. Fonda, 1941'de “The Grapes of Wrath” için aday gösterildi ve 1982'de 41 yıllık bir aradan sonra “On Golden Pond”la Oscar kazandı.

    Loren aday gösterilirse, 86 yaşında aday olarak, Oscar tarihindeki en yaşlı kadın oyuncu adayı olacak ve 85 yaşında "Amour"la aday gösterilen Emmanuelle Riva'yı geride bırakacak. Dolby Tiyatrosu'na kadar gidip kazanmayı başarırsa, Jessica Tandy’nin kırdığı, en yaşlı Oscar kazanan kadın oyuncu unvanını da ele geçirebilir. Bu yıl tek potansiyel rekor ihtimali Loren'e ait değil. 83 yaşında olan Anthony Hopkins, aday gösterildiğinde 79 yaşında olan Richard Farnsworth'u (The Straight Story) geride bırakarak, "The Father"la en iyi erkek oyuncu tarihindeki en yaşlı aday olabilir. Kazanırsa, "On Golden Pond"la kazandığında 76 yaşında olan Fonda'yı geçebilir. "Pieces of a Woman" performansıyla umutlu olan aktris Burstyn, Christopher Plummer'ın 88 yıl ve 41 günlük rekorunu 57 gün geride bırakarak tarihteki en yaşlı oyunculuk adayı olabilir.

    Bu ödül sezonunda Netflix'in cephaneliğinin bir başka parçası olan Loren, şanlı kariyerinin zorlu ve kusursuz performanslarından birini sunuyor. Film, aynı zamanda İtalya adına en iyi uluslararası film için yarışıyor ve bu kategorideki 32. adaylığını alabilir. İtalya 14 kez kazanarak en çok galibiyete sahip ülke. Filmde ayrıca, ilk galibiyetini elde etmek isteyen 11 Oscar adayı Diane Warren'ın da orijinal bir şarkısı olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top