Hesabım
    ‘No Time To Die’ın Gecikmesi MGM'i Nasıl Etkiledi?

    Ertelenen filmlerin şirketlere zararları hangi boyutta?

    MGM, "No Time To Die"ın haklarını bir yayın hizmetine satmamış olabilir ama gelecek kaygısı ve gelen teklifler bu görüşün değişmesine yol açabilir. The Hollywood Reporter'ın haberine göre, son James Bond filmi MGM'e yalnızca faizle ayda yaklaşık 1 milyon dolara mal oluyor ve film gösterime girene kadar bu zararı telafi edemeyecek.

    Halk sağlığı yetkilileri, filmin ilkbahar çıkışından önce bir aşının yaygın olarak bulunacağını düşünmediğinden ve "No Time To Die"ın izleyicilerinin yaş ortalamasının daha yüksek olmasından dolayı, filmin uzun bir süre daha vizyona giremeyeceği tahmin ediliyor. O halde, MGM'in filmi bir kez daha ertelemeye karar vermeden önce Cary Fukunaga’nın Bond filmini bir yayın platformuna satmaya sıcak bakması çok olası duruyor.

    Çıkan haberler, filmi satın almakla ilgilenen yayın platformlarından yalnızca Apple'ın uygun bir teklif verdiğini belirtiyor. Rapora göre, MGM 650 ila 700 milyon dolar istiyordu ancak, Apple 12 aylık bir lisans için 400 milyon doların üzerine çıkmayacağını belirtti. Rapora göre, MGM satış için 600 milyon doların altına inmedi, çünkü film için harcanan parayı geri kazanmanın yanı sıra, Universal Filmin uluslararası dağıtımına yönelik hakların hallolması ve Daniel Craig, yapımcılar ve MGM'in Bond hak sahipleri Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson'ı ikna etmesi gerekiyordu. Broccoli, tiyatro deneyimini büyük ölçüde destekleyen sadık bir gelenekçi olarak görülüyor.

    Variety'nin benzer bir raporuna göre, MGM’in son zamanlarda yaptığı büyük harcamalarla işler daha karmaşık hale geliyor. Thomas Kail, George Miller, Joe Wright, Kenya Barris, Ridley Scott ve Paul Thomas Anderson'ın projeleri de dahil olmak üzere, MGM, etkileyici bir film dizisini güvence altına almayı düşünüyor. Sorun şu ki, şirketin, Anderson'un yaklaşmakta olan dramasına diğer teklif sahiplerine göre 10 milyon dolar daha fazla ödeme ve Ryan Gosling'in başrolünü oynayacağı "Hail Mary Projesi"nin hakları için 3 milyon dolar ek ödeme gibi harcamaları da var. Her iki rapor da, MGM'in başka bir stüdyoya veya platforma satılmasıyla ilgili pek çok konuşma yapıldığını ama platformların ödemeye hazır olduğundan daha büyük bir miktar umduklarını belirtiyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top