Hesabım
    Türkiye'nin Uluslararası Kategoride Oscar Adayı "7. Koğuştaki Mucize" Oldu

    Türkiye'nin Oscar aday adayı belli oldu!

    Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan ve dünya çapında Netflix aracılığıyla en çok izlenen filmlerinden biri olan 7. Koğuştaki Mucize, Türkiye'nin Oscar adayı olacak. Mehmet Ada Öztekin'in yönetmenliğini üstlendiği 7. Koğuştaki Mucize, eğer Akademi üyeleri tarafından yeterli oya sahip olursa En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışma şansı kazanacak.

    Bu yıl 93. kez düzenlenecek olan dünyanın en prestijli ödüllerinden Akademi Ödülleri, merakla bekleniyor. Birçok ülke Ağustos ayından itibaren En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışabilmek için aday filmlerini açıkladı. Geçtiğimiz gün son olarak İran'dan Majid Majidi'nin Boğaziçi Film Festivali'nde prömiyerini yapan Sun Children'ının Oscar'a gönderileceği açıklanmıştı. Şimdi ise ülkemizden bir duyuru geldi. Yeni açıklamalara göre Mehmet Ada Öztekin'in imzasını attığı 7. Koğuştaki Mucize, Oscar adayımız olacak.

    7. Koğuştaki Mucize'yi Oscar için seçen Seçici Kurul'un toplantısı bugün gerçekleştirildi. 23 film kurula başvuru yapmıştı. 7. Koğuştaki Mucize öncelikle ülkemizde vizyona girdiği dönemde uzun bir süre boyunca gişenin zirvesinde yer aldı. Netflix'in haklarını satın almasının ardından ise Fransa, Arjantin, Brezilya gibi ülkelerde en çok izlenen yapımlar arasına girdi.

    Başrolüne Aras Bulut İynemli ve  Nisa Sofiya Aksongur'u yerleştiren filmin konusu ise şöyle: 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediniyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top