Hesabım
    Disney CEO'su Bob Chapek, "Mulan" Hasılatlarından Memnun

    Mulan'ın Disney+'ta yayınlanmasının nasıl getirileri oldu?

    Coronavirüs döneminde Disney dahil olmak üzere birçok şirket yeni stratejiler belirlemeye başladı. Disney, çoğu blockbuster filmini ileri tarihlere erteleyerek sinemalarda gösterilmesine karar vermişti. Stüdyo, bu kararında Mulan filmini dışarıda bıraktı. Film Disney+'ta gösterime girdi ve izlenme rakamları şimdiye kadar tam olarak açıklanmadı. Disney'in CEO'su Bob Chapek ise bu konuda açıklama yaparak Mulan'ın Premium VOD ve Disney+tan getirdiği kazançtan memnun olduğunu dile getirdi.

    Mulan, Amerika dışındaki hemen her ülkede geçtiğimiz aylarda vizyona girmişti. Filmin Asya ülkelerinden 66.9 milyon dolarlık hasılat elde ettiği açıklandı. Bu hasılatın büyük bir kısmı ise Çin'den elde edildi. Amerika ve Disney+'ın bulunduğu diğer ülkelerde ise streaming platformu üzerinden gösterime sunuldu. Disney, izleyicilerin Mulan'ı izleyebilmesi için üyeliklerinin yeterli olmadığını söyledi. Filmi izlemek isteyenler, Disney+'taki aboneliklerine ek olaran 29.99 dolar ödeme yaptı. Bu durum da kimsenin ödeme yapmayacağına dair tartışmalara neden olmuştu.

    Söylenilenlere göre Mulan Disney+'tan pek de iç açıcı bir gelir elde edemedi. Filmin çok yüksek bütçelerle çekilmiş olması da beklentileri karşılamasının güç olduğunu gösteriyordu. Disney CEO'su Bob Chapek bu konuda geçtiğimiz gün, yani Perşembe günü şu sözleri sarf etti: "Ne yazık ki bu konu Amerika'da ve uluslararası ülkelerde tartışmayla karşılandı. Ama ilk erişim stratejisini uygulayarak olumlu sonuçlar elde ettiğimizi gördük." Ama Disney, Soul filminde aynı uygulamayı yapmadı. Film, Disney+ abonelerine ödedikleri ücrete ek bir karşılık vermeden açıldı. Chapek bunun hoş bir jest olduğunu dile getirdi.

    Disney+, geçtiğimiz Ağustos ayında 60.5 milyon kullanıcıya sahipken 30 Eylül itibariyle 73.7 milyon aboneye ulaşmıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top