Hesabım
    Koronavirüs Nedeniyle Sinema Salonları Yeniden Kapatıldı

    Yeni tedbirler kapsamında sinema salonları bir kez daha kapandı

    Aylardır tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere sebep olan Koronavirüs pandemisi nedeniyle daha önce bazı tedbirler uygulanmış ve sinema salonları kapatılmıştı. Bir süredir yeniden hizmet veren salonlar, 17 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yeni tedbirler kapsamında bir kez daha kapatıldı.

    Yapılan açıklamada, bir dizi yeni karar duyuruldu. Hafta sonu kısmi olarak sokağa çıkma yasağı getirilirken, birçok iş yerinin çalışma saatleri 20.00 olarak kısıtlandırıldı. Uzakten eğitim süresi uzatılırken, restoranların sadece paket servise geçmesine karar verildi. Açıklanan tedbirler kapsamında sinemaların ve kıraathanelerin ise yıl sonuna kadar kapalı kalacağı açıklandı.

    Daha önce mart ayından haziran ayına kadar kapalı kalan sinema salonları, yazın ortasına doğru aktif hale gelmeye başlamıştı. Önce eski filmleri yeniden vizyona sokan sinema salonu sahipleri ve dağıtımcılar, daha sonra normal vizyon tarihine göre hareket etmeye başladılar. Düzenlenen birkaç festivale ait gösterimler de yine sinema salonlarında sağlık tebrileri alınarak gerçekleştirildi.

    Son karara göre kapatılma kararı yıl sonuna kadar geçerli olacak ve bir erteleme gelmezse 2021'in başlamasıyla birlikte normale dönecek. Zaten zor günler geçiren sektör, önümüzdeki aylarda daha zor bir sürece girmiş olacak. İnsanların yine zamanının çoğunu evde geçirecek olmasından dolayı streaming platformların izlenme sayılarını artırması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top