Hesabım
    Regina King Yönetmenliğindeki "One Night in Miami"den Fragman!

    Filmin adı, ödül tahminlerinde sıklıkla yer alıyor..

    Regina King’in ilk yönetmenlik deneyimi olan ve Oscar adaylığı konusunda adı sıklıkla zikredilen “One Night in Miami”nin ilk fragmanı yayınladı. 25 Şubat 1964'te Miami, Florida'da gerçekleşen hikaye, ikonik siyahi figürler Muhammad Ali (Eli Goree), Jim Brown (Aldis Hodge), Sam Cooke (Leslie Odom, Jr.) ve Malcolm X (Kingsley Ben-Adir)'le dolu bir gecenin kurgusal bir anlatımı.

    Bu dört meşhur sivil haklar savunucusu 1960'ların kültürel ayaklanmasını tartışmak için bir araya gelirler. Gerçek olaylardan esinlenen tarihi karakterlerin olduşturduğu dörtlü, Ali’nin dünya ağır siklet şampiyonu olarak son boks zaferini kutlar ve o sırada Malcolm X’in önderliğindeki sivil haklar hareketini de masaya yatırır.

    Regina King’in tarihi draması, bu yılın başlarında Venedik Film Festivali’nde gösterime girdi. Film, festivalin 77 yıllık tarihinde ilk defa siyah bir kadın yönetmenin filminin prömiyerini yaptı. Amazon Studios, birden fazla stüdyo arasında çok çekişmeli bir teklif savaşının ardından "One Night in Maimi"nin dünya çapındaki haklarını satın aldı. Hiçbir satış rakamı kamuya açıklanmadı ama tarihin en büyük bağımsız film satışlarından biri olduğu söyleniyor.

    King, "One Night in Miami"yle Oscar şansı yakalarsa, Akademi Ödülleri'nde en iyi yönetmen olarak aday gösterilen ilk siyahi kadın olabilir. “If Beale Street Could Talk” için yaptığı oyunculukla yakın zamanda bir Oscar Ödülü kazanmayı başardı. Filmin yapımcıları Snoot Entertainment'tan Jess Wu Calder ve Keith Calder, ABKCO'dan ise Jody Klein olurken, King and Powers, yönetici yapımcı olarak görev yapıyor. "One Night in Miami" 25 Aralık 2020'de seçkin sinemalarda, 15 Ocak 2021'de ise Amazon Prime Video'da yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top