Hesabım
    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nin KAV Yılın Yönetmeni Ödülü'nün Sahibi Belli Oldu!

    KAV Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibi Ümit Ünal oldu.

    Başka Sinema bünyesinde düzenlenen Ayvalık Film Festivali, KAV Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibini resmi olarak açıkladı. Festival sponsoru Kariyo& Ababay Vakfı'nın verdiği Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibi Ümit Ünal oldu. Yönetmen, Aşk, Büyü, Vs ile izleyici ve eleştirmenlerden beğenileri toplamıştı.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nin, bu yıl üçüncü kez düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak coronavirüs tedbirleri nedeniyle festivalin ertelenmesine karar verilmişti. Ancak Kariyo& Ababay Vakfı, sinemaya olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. Festival düzenlenemese de Yılın Yönetmeni Ödülü sahibini buldu. Yapılan yeni duyuruya göre Yılın Yönetmeni Ödülü'ne son filmi Aşk, Büyü, Vs ile Ümit Ünal layık görüldü. Yılın Yönetmeni Ödülü'ne karar veren Danışma Kurulu'nda yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, senarist ve yönetmen Deniz Akçay Katıksız, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, gazeteci Pınar Öğünç ve oyuncu Tilbe Saran yer alıyordu. Başarılı yönetmen Ümit Ünal, bu ödülle birlikte 100.000TL'nin sahibi oldu.

    Ümit Ünal, layık görüldüğü ödülün ardından şu sözleri sarf etti: "Yılın yönetmeni olmak çok gurur verici. Ama inanın 2020`nin yönetmeni ben olsam çok daha eğlenceli bir yıl geçirirdik. Bu salgın da ancak gerilim unsuru olarak bir ay kadar sürerdi. Şaka bir yana çok mutluyum, KAV Vakfına, Danışma Kuruluna ve elbette filmde yer alan herkese çok çok teşekkür ediyorum.” 

    Kariyo & Ababay Vakfı aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibi Ahlat Ağacı filmiyle Nuri Bilge Ceylan ve Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top