Hesabım
    'Godzilla vs. Kong', Rekor Anlaşmayla Ev Sinemasına Gidebilir

    Filmin yayın hakları için platformlar rekor teklifler sunuyor..

    Legendary Pictures'ın yakında çıkacak canavar filmi Godzilla vs. Kong, bir yayın platformuna yönelecek son yüksek profilli film olacak gibi gözüküyor. The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Netflix, film için 200 milyon dolardan fazla bir teklif yaptı. WarnerMedia ise yayıncısı HBO Max için kendi teklifini hazırladı ve bu sebeple Netflix'in anlaşmasını engelledi. Legendary yorum yapmaktan kaçınırken, bir Warner Bros. sözcüsü şunları söyledi: "Planlandığı gibi, önümüzdeki yıl Godzilla vs Kong'u teatral olarak yayınlamayı planlıyoruz."

    Netflix teklifi, şüphesiz bütçenin yüzde 75'ini finanse eden Legendary için cazip geldi. Bonus olarak, Netflix'in Çin'de varlığı olmadığı için, filmin orada teatral olarak oynama şansı da doğdu. Legendary'nin mihenk taşı olan canavar filmleri, özellikle Çin'de büyük ilgi görüyor. King of the Monsters’ın 386 milyon dolarlık global gişesinin üçte birinden fazlası, filmin Çin çıkışından geldi. Skull Island, Çin'de 168 milyon dolar hasılat yaptı. Bu, filmin 567 milyon dolarlık brütünün yaklaşık yüzde 30'u anlamına geliyordu.

    Serinin dördüncü girişi olan Godzilla vs Kong, 21 Mayıs 2021 açılışı için planlanıyor ancak, ABD sinemalarının o zamana kadar tamamen işlerine dönüp dönmeyeceği ve öyle olsalar bile izleyicilerin tamamen salonlara dönüp dönmeyeceği belli değil. Bu arada Legendary, yayınlanmamış büyük bütçeli bir film taşıma maliyetiyle sıkışıp kalmış durumda. Warner Bros. filmde sadece yüzde 25 hisseye sahip olmasına rağmen gösterimi kontrol ediyor. Filmin kararları WarnerMedia CEO'su Jason Kilar ve Warner Bros. başkanı Ann Sarnoff üzerinden alınıyor. HBO Max'in teatral bir bileşen de içeren bir yayın için önemli bir teklif vermesi bekleniyor.

    18 Kasım'da WarnerMedia, destek direği Wonder Woman 1984'ün 25 Aralık'ta gösterime gireceğini ve Kilar'ın "benzeri görülmemiş" olarak tanımladığı bir anlaşmayla HBO Max'te de yayınlanabileceğini söyledi. Efsanevi canavar filmleri, seriyi yeniden başlatan ve dünya çapında 514 milyon dolar hasılat elde eden 2014 yapımı Godzilla filmiyle başladı. Ardından 2017 yapımı Kong: Skull Island izleyicileri King Kong'la yeniden tanıştırdı. Yayınlanan son film 2019 yapımı Godzilla: King of the Monsters oldu. Godzilla vs. Kong, düşük bütçeli gerilim ve korku filmleriyle sükse yapan Adam Wingard tarafından yönetildi ve oyuncular Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall ve Kyle Chandler'ı içeriyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top