Hesabım
    Harry Potter Yönetmeni Chris Columbus, Kovulacağını Düşünmüş!

    Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın yönetmeni, yıllar sonra film hakkında açıklama yaptı.

    Daniel Radcliffe'in başrolünde yer aldığı Harry Potter serisinin filmleri birçok kez farklı yönetmenlerle hayata geçirildi. İlk film olan Harry Potter ve Felsefe Taşı'nı Chris Columbus çekmişti. Yönetmen, yıllar sonra bu deneyimi üzerine konuştu. Sorcerer's Stone filminin prodüksiyon aşamasında bir şeyleri yanlış yapmaktan ne kadar korktuğundan bahsetti. Hatta Columbus'un söylediklerine göre, kovulma tehlikesi dahi bulunuyormuş.

    Harry Potter serisi hem kitapları, hem de filmleriyle gelmiş geçmiş en çok sevilen eserler arasında bulunuyor. Bu kadar çok ilginin en önemli kısmı Harry Potter ve Felsefe Taşı filmine borçlu. Çünkü Chris Columbus ve ekibi eğer ki yanlış oyuncu seçimi yapsaydı ya da kitapta tasvir edilenleri yanlış bir şekilde aktarsalardı, filmlerin devamı hiç gelemeyebilir, çekilseler bile bu kadar çok sevilmeyebilirlerdi. Columbus'un bu yaratıcılık harikası Wizarding World'ü düzgün bir şekilde hayal etmesi gerekiyordu. Yönetmen, şimdilerde Netflix yapımı The Christmas Chronicles: Part Two'nun tanıtımları ile ilgileniyor. Filmle ilgili verdiği bir röportajda, Harry Potter ve Felsefe Taşı ile ilgili soruları şu şekilde yanıtladı:

    "Gerçek şu ki, tüm dünya bize ve özellikle de bana baskı yapıyordu. Çünkü eğer bunu başaramazsam, her şey bitecekti. Bu kitabı mahvedemezsiniz. Bu yüzden de dış dünyayı aklıma bile getirmeden bir tünele giriyormuşum gibi sete gittim. İnternet yayılmadan önce, yani 19 yıl öncesinde her şey daha kolaydı. İlk film benim için anksiyete doluydu. İlk iki hafta her gün kovulacağımı düşündüm. Her şey iyi görünüyordu, ama eğer bir şeyi yanlış yaparsam kovulacağımı düşünüyordum. Bu çok yoğun bir duyguydu. Sette bunların hiçbirine izin vermedim. Hüsrana olmadı. Bağıran biri değilim, herkesle iyi anlaşırım ve herkesin bu ailenin bir parçası olduğunu düşünmesini isterim. Bu nedenle duygularımı saklamak zorundaydım."

    "Bu sırada filmi bitirdik ve Chicago'da gösterime sunduk. Filmimizi Chicago'da göstermemiz bir şanstı. Bir sinemaya gidebilecek durumumdayken Chicago'ya uçtuk ve filmi izleyicilere gösterdik. İzleyiciler bayıldı. İzleyiciler filmi yalayıp yuttu. Film 2 saat 50 dakikaydı ve çocuklar çok kısa olduğunu, aileler ise çok uzun olduğunu düşündü."

    Felsefe Taşı'nın ardından Columbus, Sırlar Odası filminin yönetmenliğini de üstlenmeye hak kazanmış bulundu. Chris Columbus'un bir diğer meşhur filmi Home Alone, Disney+ tarafından tekrar çekilecek. Ancak yönetmen geçtiğimiz haftalarda, bu yeniden çekim fikrine hiç de sıcak bakmadığını açıklamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top