Hesabım
    "Adı: İnsan", Ayrımcılık Nedeniyle Vizyona Giremiyor!

    "Name: Human" filmine dağıtım şirketlerinden ayrımcı hareket!

    Orijinal ismi "Adı: İnsan" olan "Name: Human" vizyona girme mücadelesi veriyor. Basına duyurulanlara göre başkarakterinin trans birey olması nedeniyle dağıtım şirketleri filmi beğense bile gösterime sunmak istemiyor. Eriş Akman’ın senaryoda ve yönetmenlikle imzasının bulunduğu Adı: İnsan, transfobi nedeniyle vizyona giremiyor.

    Açıklamalara göre Türkiye'deki dağıtım şirketlerinin Adı: İnsan'a karşı tepkileri şöyle oluyor: “Filmi çok beğendik ama biz bu filmi dağıtmayalım.” Hatta filmin gösterime girmemesini önerenlerin olduğu dahi söyleniyor.

    Filmin konusu ise şöyle: Rum Destina’nın evinde pansiyoner olan Meli, geçimini ünlü bir gece kulübünde şarkıcılık yaparak sağlar. İşten kalan zamanını evinde geçiren Meli, Rum Destina’nın kiracısından çok ailesinden biri gibidir. Onun hayatı, bir gün Aylin adında bir kadının çöpe bıraktığı bebeği bulmasıyla bambaşka bir hal alır. Başta bebeğe bakmakta zorlansa da ilk kez gerçek sevginin ne demek olduğunu onun sayesinde anlayan Meli, onu sahiplenmek için harekete geçer. Meli, travesti olmasının bebeği yasal olarak üzerine almasının engel olacağını düşünür. Bu yüzden Meli, biyolojik kimliğin bürünüp evlenmeye karar verir. Böylece bebeği evlat edinebilecektir. Tam da bu sırada Aylin, bebeğini bırakmanın pişmanlığını yaşar ve Meli’nin peşine düşer.

    Adı: İnsan'ın oyuncu kadrosunda Ümit Sural, Oğuzhan Yıldız, Aliye MutluAyşe Kemikoğlu ve Pınar Gülkapan bulunuyor. Yapımcılar arasında Zeynep Akman, Mehmet Uzer ve Benjamin Beladi yer alıyor. İngilizce film, 20 Kasım tarihinden itibaren Independent Film Screen’de online olarak gösterimlerini yapıyor. Ayrıca bugün, yani 30 Kasım'dan itibaren Amazon Prime, Roku, Apple TV gibi önemli dijital platformlarda gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top