Hesabım
    "Monster Hunter"ın Çin ile İlgili Diyalogu, Kötü Sonuçlara Yol Açtı

    Monster Hunter, Çin sinemalarından kaldırıldı; Constantin Film özür diledi.

    Monster Hunter, 4 Aralık tarihinde Çin'deki sinemalarda vizyona girme imkanı yakalamıştı. Birçok ülkeden daha erken tarihte izleyici karşısına geçen filmin başı, bir diyalog yüzünden belaya girdi. Diyalogun ne olduğu açıklanmadı. Ancak Çin'de Monster Hunter'ın sinemalardan kaldırılmasına neden oldu. Bunun ardından Constantin Film, bir özür metni yayınladı.

    Constantin Film'in özür metninde şu sözler yer aldı: "Monster Hunter'ın ilk sahnelerinde yer alan bir diyalog nedeniyle içtenlikle Çin'deki seyircilerden özür diliyoruz. Kesinlikle ayrımcılık yapmak, aşağılamak ya da Çin mirasına sahip herhangi birinin alınmasına neden olmak amacımız değildi. Constantin Film olarak, Çinli seyircilerin endişelerine kulak verdik ve yanlış anlaşılmalara yol açan bu diyalogu sildik." Monster Hunter'da yer alan o diyaloglar sosyal medyada büyük bir tartışmaya neden oldu. Ayrıca filmin prömiyerinin yapıldığı gün olan 4 Aralık'ta gösterimin ortasında filmin durdurulmasına neden oldu. Birkaç günlük yayın duraklamasının ardından Çin'in filmi göstermeye devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

    Sony bünyesindeki film, başrolüne Milla Jovovich, Ron PerlmanT.I. HarrisDiego BonetaMeagan Good ve Josh Helman'ı yerleştiriyor. Filmin konusu ise şöyle: Monster Hunter, Artemis adlı bir Birleşmiş Milletler askeri takımının kadın liderine odaklanıyor. Karakter günün birinde bir portaldan geçerek farklı bir gerçekliğe geliyor. Geldiği bu evrenin, canavarların istilası altında olan, tehlikeli bir gezegen olduğunu fark eden kadın, orada, görevi bu yaratıkları ortadan kaldırmak olan cesur Hunter'la tanışıyor. İkisi, canavarların portaldan geçerek gezegenimize saldırmalarını önlemek için güçlerini birleştiriyor ve bütün insanlığın kaderini belirleyecek olan bir mücadele başlıyor

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top