Hesabım
    Steve McQueen, BBC'yi Bir Gazetecinin Irkçı Sözü Nedeniyle Boykot Edebilirdi

    Steve McQueen, o ırkçı sözlerden bahsetti.

    BBC One'da yayınlanan politik konulu Small Axe dizisinin yaratıcısı ve yönetmeni Steve McQueen, BBC'nin gerçekleştirdiği ırkçı davranış ve sonrasında yaşananlardan bahsetti. Haber sunucusu Fiona Lamdin'in siyahilere karşı sarf ettiği ve kullanılmasının ırkçılıkla bir tutulduğu bir kelime, Steve McQueen'in BBC'yi boykot etme kararı almasına yol açmıştı.

    Radio Times'a konuşan Steve McQueen, geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan ırkçı bir olaydan bahsetti. Söylediklerine göre BBC'nin haber servisi Points West ile çalışan Fiona Lamdin, siyahiler için kölelik dönemlerini ifade eden ve hakaret sayılan 'n...' kelimesini haberleri sunarken kullanmıştı. McQueen'in söylediklerine göre BBC'nin bu konuda özür dilemesi tam 12 gün aldı. Olay 18.000 kişinin konu hakkında şikayette bulunmasıyla ve kovulmalarla sonuçlandı. McQueen, eğer özür dilenmeseydi tamamen boykot yolunu seçeceğini söyledi.

    Yönetmen son olarak BBC ile ortak bir çalışma yürüttü. Siyahilerin siyahi tarihini gözler önüne süren 5 ayrı filmlik mini dizi Small Axe, BBC One'da yayınlanıyor. Filmler Mangrove, Lovers Rock, Red, White and Blue, Alex Wheatle ve henüz yayınlanmamış olan Education'dan oluşuyor. Education, 18 Aralık tarihinde Amazon Prime'daki yerini alacak. Steve McQueen aynı zamanda Oscar sahibi olduğu 12 Years A Slave filmiyle yakından tanınıyor. Tüm yeni filmlerini Amerika'da ırkçılık nedeniyle polis tarafından vahşice öldürülen George Floyd'a adayan yönetmen, geçtiğimiz yıl BAFTA Ödülleri'ni radikal bir şekilde eleştirerek gündemde kendine yer bulmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top