Hesabım
    Oscarlı Oyuncu Frances McDormand'lı "Nomadland"den Yeni Fragman!

    Nomadland fragmanı yayında!

    Ödül sezonunda elleri ödül dolu bir şekilde yoluna devam eden Nomadland'den bir fragman paylaşıldı. Oscar yarışına katılacağı düşünülen Frances McDormand başrollü Nomadland'in fragmanında göçebe olarak hayatını sürdüren bir kadının evsiz ve kendi mesleğini yapamadığı bir şekilde hayata tutunma mücadelesine tanıklık ediyoruz.

    Toronto Film Festivali, Venedik Film Festivali, Chicago Uluslararası Film Festivali gibi prestijli festivallerden ödüllere sahip olan Nomadland, Oscar yarışına hazırlanıyor. Yönetmen Chloe Zhao, "Ben yalnızca film yapan bir sinemacı değilim. Seçtiğim konuya aşık olmalı ve onun hakkında daha çok öğrenmeliyim. Biri bana bunun devam eden bir tutku olmayacağını, ama merakın devam edeceğini söyledi. Yok boyunca keşfettiğim küçük şeyler beni heyecanlandırmalı." sözleriyle Nomadland'i ve diğer filmlerini nasıl bir yolla çektiğinden bahsetti. 

    Nomadland'in konusu ise şöyle: 60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur. Nomadland'in Akademi kurallarına uyum sağlayabilmesi için harekete geçildi. Filmin 4 Aralık 2020 tarihinde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Nomadland, başrolüne Three Billboard Outside Ebbing, Missouri'nin yıldızı Francis McDormand'ı yerleştiriyor. Açıklananlara göre filmde yer alan diğer oyuncular, gerçekten de göçebeler.

    Toronto Film Festivali'nin ardından yapılan eleştirilerde Nomadland'in 'Amerika'da yaşayan ve topluma yabancılaşan insanların toplumdan kaçma hikayesini' anlattığı birçok kez dile getirilmişti. Filmin 2021'in Şubat ayı içerisinde izleyici karşısına çıkacağı düşünülüyor. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise belirsiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top