Hesabım
    Barry Jenkins, Neden Bir "Aslan Kral" Filmi Çekmek İstediğini Açıkladı

    Barry Jenkins'ten Lion King açıklaması!

    Moonlight ile Oscar sahibi olan yönetmen Barry Jenkins'in Lion King devam filmini hayata geçireceği biliniyor. Jenkins, Chloe Zhao ile birlikte Variety'ye konuk oldu. Yönetmen yeni bir açıklamaya imza atarak bir 'devam filmi' değil; bir 'Aslan Kral filmi' çekeceğini vurguladı.

    Aslan Kral, yıllar sonra Disney'in kararıyla live-action'a dönüştürülmüştü. Filmin yönetmen koltuğuna Jon Favreau geçti. Şimdi ise çağımızın hastalığı olarak da kabul edilen 'devam filmi' için hazırlıklara başlandı. Filmin yönetmen koltuğuna Moonlight, If Beale Street Could Talk yapımlarıyla tanınan ödüllü yönetmen Barry Jenkins geçecek. Jenkins, Lion King devam filmiyle ilgili şu sözleri sarf etti: "Benim zamanımda Lion King, Baby Shark'tı. Yüzlerce kez izlemişimdir ve onunla bir bağım var. Yine de şüpheci bakıyordum, çünkü ben kimim ki Lion King'i çekeyim? Senaryoyu okudum ve 40 sayfa civarına geldim. Lulu'ya (Wang) döndüm ve dedim ki 'İnanamıyorum, bu harika!' Okumaya devam ettim. Beynimin 'Bir sinemacı böyle bir film yapmaz.' diyen kısmından uzaklaşmaya çalıştım ve kendime bu karakterlerin, hikayenin harika olduğunu kabul etmem için izin verdim."

    Jenkins, sözleriyle şöyle devam etti: "Beni esas kendine çeken şey James'in (Laxton) bana 'Ne var biliyor musun? Bu filmde daha önce yapmadığımız ve çoğu insanın da yapmadığı ilginç bir şey var.' demesi oldu. Bu olay benim tekrardan üstlere gidip 'Filmi yapmayı çok isterim, ama her zaman yaptığım şeyi yine yapabilmem gerek.' dediğim zaman oldu. Sonrasında işi kabul ettim. Çağımızın en iyi filmlerinden biri olan The Rider'ı çeken Chloe Zhao eğer bir Marvel filmi yapabiliyorsa, ben de bunu yapabilir dedim."

    Disney, live-action Lion King filmini 2019 yılında izleyici karşısına çıkarmıştı. Ancak orijinali kadar çok beğeni toplayamadı. Jon Favreau'nun vizyonlu bir yönetmen olmasına rağmen bir çoğu Disney live-action'ı gibi orijinalinden daha iyi bir film ortaya çıkarılamamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top