Hesabım
    Noomi Rapace, ‘Hamlet’ Uyarlamasında Başrolde!

    Milenyum Üçlemesi'nin yıldızı Rapace, Shakespeare uyarlamasında..

    "Millennium Üçlemesi"nde Lisbeth Salander olarak dünya çapında üne kavuşan Noomi Rapace, övgüler toplayan "Border" filminin yönetmeni Ali Abbasi’nin çekeceği William Shakespeare uyarlaması "Hamlet"te kadroya liderlik edecek. İsveç-Danimarka-İran kökenleri bulunan film yapımcısı Abbasi, ilk uzun metrajlı filmini 2018'de Berlin Film Festivali'nin Panorama Bölümü'ne seçilen “Shelley” ile yapmıştı. “Border”ise aynı yıl Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış ödülünü kazandı.

    "Hamlet" uyarlaması, Abbasi'yi Danimarka'nın "Border" yapımcıları Meta Film'le yeniden bir araya getirecek. İzlandalı Sjón Sigurdsson, Meta Film için yapımcılığı yapacak ve filmi Stine Meldgaard Madsen'le birlikte yazıyor. Film, 2021 sonbaharında planlanan ana çekimle Boom Films işbirliği içinde gerçekleşecek. Rapace, "Hamlet, en saf ve en patlayıcı haliyle bir rüya projesi. Aktris olduğum sürece bunu umuyor, hayal ediyor, diliyordum. Onu çevreleyen yaratıcı ittifaka olduğu kadar esere dayanarak da söylüyorum. Ali, Sjón ve Meta benim için en üst düzeyde yaratıcılar. Farklı alanlarda gerçekten cesur ve çığır açıcıdırlar ve her zaman oyunun zirvesindeler. Bir İskandinav dokunuşuyla bir Danimarka hikayesini üstlenmek ve bu insan grubuyla onu dünyaya getirmek bir hayal." dedi.

    Abbasi, "Shakespeare, Hamlet hikayesini bizden çaldı. Şimdi onu geri alma ve onu mezarında ters çevirecek kadar çılgın ve kanlı bir versiyon yapma sırası bizde. Hadi "Hamlet"i tekrar harika yapalım!" dedi. Rapace’in öne çıkan filmleri arasında Millenium Üçlemesi dışında “Prometheus”, “Alien: Covenant”, “The Drop” ve “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” sayılabilir. Sjón, İzlanda'nın en ünlü romancı ve şairlerinden biri ve 2001'de Lars von Trier'in "Dancer In The Dark" filmiyle en iyi şarkı dalında Oscar'a aday gösterildi. Senarist olarak yer aldığı yapımlar arasında Robert Eggers’in “The Northman”ı da yer alıyor ve Rapace ile yakında yayınlanacak olan İzlanda filmi “Lamb”de ortak çalıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top