Hesabım
    Star Wars'ta Finn ve Rey Aşkını İzleyebilirdik!

    Ama yazar Alan Dean Foster, bu fikirden vazgeçmek zorunda kaldı.

    LucasFilm bünyesinde hayata geçirilen son Star Wars üçlemesinin tartışmaları sona ermiyor. Star Wars filmlerinin gösterime girmesinden önce, filmlerin kitap haline getirilmesini sağlayan yazar Alan Dean Foster, Midnight's Edge'e konuştu. Foster, J.J. Abrams'ın ricasıyla Star Wars: The Force Awakens için de bir kitap hazırlamıştı. Söylediklerine göre az kalsın Finn ve Rey'i romantik bir ilişkinin içerisine iteliyordu.

    Yazar Alan Dean Foster bugüne kadar Star Wars: From the Adventures of Luke Skywalker, Star Wars: Splinter of the Mind’s Eye ve The Force Awakens kitaplarını kaleme aldı. The Force Awakens ile ilgili geçmiş planları hakkında Midnight's Edge programında şu sözleri sarf etti: "Hikayede ve kurgusunda düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm şeyleri düzeltebilmek için her zaman yaptığım şeyleri yaptım. Karakterlerle ilgili çok fazla şey yoktu. Çünkü karakterler senaryoya bakıldığında yeterince iyiydi. Bazılarının çıkarılmasını istediklerini, bazılarının da kalmasını istediklerini söylediler. Çıkarılması gerekenlerin aptalca olduğunu ve kitabın geliştirilebileceğini düşündüm."

    Alan Dean Foster'ın yazmasının ardından çıkarılan şeylerden biri de Finn ve Rey aşkıydı: "The Last Jedi'da ikisinin ilişkisinin geliştirilebileceğini düşündüm. Ve bununla ilgili hiçbir şey olmadı ve derinlemesine inceleme gerektirmiyordu. Ama malesef durum böyleydi. Filmde ve kitapta Rey'in Millennium Falcon'a geldiği bir sahne vardı. Han Solo'nun yardıma ihtiyacı vardı ve Rey hallediyordu. Han 'İyi iş çıkardın' anlamına gelen bir şey söylemeliydi. Ben de 'Kibirli olma evlat' dedirttim. Tabii ki bu replik ilk filmde Han'ın Luke'a söylediklerine bir göndermeydi. Bunun karakteri ilk filmle ve ilk hikayeyle bağlamak için iyi bir yol olduğunu düşündüm. Hayranların bunu seveceğini düşündüm. Ama bunu filmden çıkardılar."

    Star Wars filmlerinin hiçbir hayranı bugüne kadar Finn ve Rey'in arasında bir şey olması gerektiğini düşünmedi. Onun yerine Finn ve Poe'yu yakıştırmışlardı. Ancak J.J. Abrams böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top