Hesabım
    Stanley Tucci ve Colin Firth'lü "Supernova"dan Altyazılı Fragman!

    Süpernova, sağlam bir LGBTQ+ dramı vaat ediyor!

    Duygusal bir LGBTQ+ dramı olan Süpernova'dan Türkçe altyazılı fragman paylaşıldı. Stanley Tucci ve Colin Firth'ü başrolüne alan Süpernova'nın fragmanında hastalığı nedeniyle hafızasını yavaş yavaş yitiren bir adamın, partneri sayesinde hayata tutunmasına tanıklık ediyoruz. Donostia-San Sebastián International Film Festivali, Zurich ve London Film Festivali'ne konuk olan Supernova, ülkemizde de vizyona girmek için hazırlıklarını yapıyor.

    Hinterland'in ardından ikinci uzun metraj filmini hayata geçiren Harry Macqueen'in yönetmen koltuğuna oturduğu Supernova'nın konusu ise şöyle: Sam ve Tusker, birbirlerini 20 yıldır tanıyan iki arkadaştır. Tusker’a bunama teşhisi konulduğunda, sahip oldukları en değerli şeyin birlikte geçirdikleri zaman olduğunu fark ederler. Eski karavanları ile yola çıkıp İngiltere’yi dolaşmaya karar veren Sam ve Tusker, arkadaşlarını, ailelerini ziyaret ederek geçmişe bir yolculuk yapar.

    Supernova'nın oyuncu kadrosunda The King's Speech ile Oscar ödülüne layık görülen, A Single Man ile ise adaylık alan Colin Firth; The Lovely Bones filminde sergilediği performansla Oscar'a aday gösterilen Stanley Tucci; Pippa Haywood, James Dreyfus, Sarah Woodward, Ian Drysdale gibi isimler yer alıyor.

    Stanley Tucci daha önce de bir queer karaktere The Devil Wears Prada filmiyle hayat vermişti. Colin Firth ise o dönemlerde hetero bir erkeğin gay bir karakteri seçmesinin kariyerini kötüye götüreceği düşünülse de 1984 yapımı Another Country'de LGBTQ+ bir karakteri canlandırmıştı. Harry Macqueen hem Supernova'nın yönetmeni hem de senaristi olarak görev aldı. Filmin yapımcılığını 45 Years ile tanınan Tristan Goligher ve Emily Morgan üstlendi.

    Supernova, ülkemizdeki izleyicileriyle 2 Nisan 2021 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top