Hesabım
    Spike Lee'nin Çocukları, Golden Globe Elçileri Olarak Seçildi

    Satchel ve Jackson Lee, 2021'de Altın Küre'nin elçileri olacaklar.

    Kevork Djansezian/NBCU Photo Bank/NBCUniversal

    Da 5 Bloods'ın usta yönetmeni Spike Lee'nin çocukları Satchel Lee ve Jackson Lee, bu yıl 78. kez gerçekleştirilecek olan Altın Küre Ödülleri'nin elçileri olacaklar. Kardeşlerin Golden Globe Ödül Töreni'nin sunumunda yardımcı olmaları, seçtikleri bir konuda hayırseverlerin yaptığı yardımlara eşlik etmeleri bekleniyor. Ayrıca babaları Spike Lee'nin de Da 5 Bloods ile Golden Globe adayı olacak gibi görünüyor.

    Golden Globe altında seçilen elçiler arasında geçtiğimiz yıllarda birçok yıldız isim bulunuyordu. Laura Dern; Idris Elba'nın kızı Isan Elba; Demi Moore ve Bruce Willis'in kızı Rumer Willis; Dwayne Johnson'ın kızı Simone Garcia Johnson son zamanlarda elçi olarak gördüğümüz isimlerdi. Ama Satchel Lee ve Jackson Lee'yi diğer elçilerden ayıran bir özellikleri var. Golden Globe, Lee kardeşler sayesinde ilk kez siyahi kardeşleri elçi yapmış oldu. Ayrıca Jackson Lee de ilk siyahi erkek Golden Globe elçisi oldu. Ama Satchel Lee bu konuda ilk değil. Çünkü Golden Globe'un ilk siyahi kadın elçisi Dorothy Dandridge olmuştu.

    Lee kardeşlerin yardım etmek üzere seçtiği alan ise Callen-Lorde ve Big Brothers Big Sisters organizasyonları altında LGBTQIA+ bireylerin yetersiz seviyede aldığı sağlık alanı oldu. Bu alanda iki organizasyona da HFPA altında 25.000$'lık hibe sağlanacak. Satchel Lee, Golden Globe elçisi olmaları hakkında bir basın açıklamasında şu sözleri sarf etti: "Kalbimize yakın topluluklara dikkat çekebilmek için babamızın mirasını sırtlanmaktan gurur duyuyoruz. Bu yıl, siyahi ve LGBTQIA+ topluluklarının var olan koşulları ne kadar orantısız bir şekilde aldıkları belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Bu konuda Callen-Lorde'de New York'un insanları için yorulmanın ne olduğunu bilmeden çalışan kahraman doktorlar ve hemşirelerin durumuna parmak basabilmek benim için bir onurdur."

    78. Golden Globe Ödül Töreni 28 Şubat tarihinde düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top