Hesabım
    Harry Potter Tarihinde Hangi Olay Ne Zaman Gerçekleşti?

    Büyücülük dünyası tarihi yayınlandı!

    İlk Harry Potter kitabının 1997 yılında yayınlanmaya başlanmasından itibaren seri tüm dünyanın en çok okunan kitaplarının arasında yer aldı. 2000'li yıllara gelindiğinde ise filmleri beyaz perdeye konuk oldu ve Harry Potter dünyası hayranlarını katlayarak artırdı. Günümüzde son olarak bu dünyaya ait olan Fantastik Canavarlar serisi hayata geçirildi. Seri henüz sona ermedi. Diğer yandan Warner Bros'un verdiği karara göre yeni bir Harry Potter dizisi çekilip HBO Max'te yayınlanacak.

    Bu sırada J.K. Rowling, sosyal medyanın nefret odağı isimlerinden biri oldu. Tabii bu durumun nedeni, yazarın transfobik açıklamalarıydı. Doğduğunda kadın ve erkek olarak dünyaya gelenler dışındaki kimlikleri kabul etmeyen Rowling, bu ayrımcılığını birçok kez paylaşmıştı. Harry Potter hayranları zaman zaman seriye olan hayranlıklarını J.K. Rowling'in nefret söylemlerinden ayırmakta zorluk çekiyor. Hatta Warner Bros'un yeni bir dizi çekme kararı almasını gereksiz bulanlar var.

    Şimdi ise Harry Potter dünyasında hangi olayın ne zaman olduğunu açıklayıcı bir paylaşımı yapıldı. Olaylar çok geniş ve upuzun bir zaman dilimini kapsıyor. Bu nedenle biz de sizin için daha kısaltılmış bir çeviriyle bir büyücülük dünyası tarihi içeriği hazırladık. İyi okumalar!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top