Hesabım
    Steven Spielberg, Neden Sinemalara Döneceğimizi Düşündüğünü Açıkladı

    Steven Spielberg'ün sinemalar konusundaki düşüncelerinin temeli ne?

    Sinemalar tüm dünyada uzun süredir ayakta kalma mücadelesi veriyor. Aynı zamanda tüm sinemacılar yakın zaman coronavirüs salgınının etkilerinin azalmasını ümit ediyor. Steven Spielberg ise sinemaların eski canlılığına kavuşacağından emin gibi görünüyor. Usta yönetmen bu konuda yeni bir açıklamada bulundu.

    Sinema salonu sahipleri, dağıtımcılar ve çalışanlar şimdilerde büyük zorluklarla mücadele ediyor. Çoğu ülkenin ekseni de streaming platformlarına kaymış durumda. Yeni platformlar açılıyor, kapanıyor ya da güç kazanıp kaybediyor. Özellikle de Netflix, Disney+, Amazon ve HBO Max şimdilerde başı çekiyor. Çünkü yerimizden kımıldamadan rahatlıkla istediğimiz içeriği izleyebiliyoruz. Böylelikle yapımcılar da filmlerin haklarını bu platformlara devrediyor. Hatta tüm filmlerini sinemaya özel teknolojilerle çeken Warner Bros bile pes etmiş durumda. Yapılan açıklamayla birlikte 2021 yılı filmlerinin tamamı vizyon tarihinden itibaren belirli bir süre boyunca HBO Max'te yayınlanacak.

    Ama Steven Spielberg'e göre bu durum kalıcı olmayacak. Yönetmen Empire Magazine'e uzun bir açıklamada bulundu. Açıklamanın özet hali ise şöyle: "Sinemaların kapatıldığı ya da izleyicilerin çok azaltıldığı bu gündemde olan sağlık krizinin ortasında, güvenliğin yeniden sağlandığı dönemler geldiğinde izleyicilerin sinemaya döneceğine dair umudum hala var. Sinemaya giden topluluklara her zaman sadık kalmışımdır. Sinemaya gitmek, topluluklar için diğer evlerinden ayrılarak gelip bizimle birlikte oturanlarla yoldaş olmak demektir. Sinemada hayatınızdaki diğer önemli kişilerle film izlersiniz, ama aynı zamanda yabancı konuklar da vardır. Bu büyülü deneyim bizler dışarı çıkıp film izlediğimizde, bir konsere gittiğimizde ya da tiyatro izlediğimizde olur. Yanımızda oturan insanları tanımayız. Ama izlediklerimiz bizi güldürdüğünde, ağlattığında, mutlu ettiğinde ya da endişelendirdiğinde, ışıklar yeniden yanıp koltuklarımızdan kalktığımızda, gerçek dünyaya birlikte eriştiğimiz insanlar artık yabancı değildir...."

    Steven Spielberg böylece sinemanın toplum için olan anlamına vurgu yaptı. Ancak bilindiği gibi toplumsal olaylar yıllar geçtikçe dönüşüm geçirir. Coronavirüs döneminin ardından toplumsal alışkanlıkların ne yönde değişeceğini henüz bilemiyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top