Hesabım
    Oscar Ödüllü Oyuncu "Christopher Plummer" Hayatını Kaybetti

    Oscar ödüllü aktör, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu..

    The Sound of Music” ve “Beginners” gibi filmlerde rol alan Kanada doğumlu aktör Christopher Plummer, cuma sabahı Connecticut'taki evinde hayata gözlerini yumdu. 91 yaşındaki aktörün 46 yıllık arkadaşı ve menajeri olan Lou Pitt kötü haberi duyurdu ve “Chris, eski moda davranışları, kendini küçümseyen mizahı ve kelimelerin ahengiyle mesleğini derinden seven ve saygı duyan olağanüstü bir adamdı. Kanadalı kökenlerinden derinden zevk alan ulusal bir hazineydi. Sanatı ve insanlığı sayesinde tüm kalbimize dokundu ve efsanevi yaşamı tüm nesiller boyu sürecek. O sonsuza kadar bizimle olacak." dedi.

    Plummer, en çok Oscar ödüllü müzikal "The Sound of Music performansıyla tanınıyor. Ayrıca, 2012 yılında "Beginners" filmindeki yardımcı rolüyle Oscar kazandı ve bu ünvanı elde eden gelmiş geçmiş en yaşlı aktör oldu. Plummer, bir ödül ve iki adaylık kazandığı Akademi Ödülleri başarısını kariyerinin son on yılında oluşturdu. 2010 yılında The Last Station filminde adaylık kazanan Plummer, 2017 yılında All the Money in the World filmiyle bir kez daha adaylık kazanmayı başardı.

    Başarılı oyuncunun, sinemadan önce iki Tony Ödülü kazandığı tiyatro sahnesinde uzun ve beğenilen bir kariyeri vardı. Sinema tarihinde rol aldığı diğer önemli filmler arasında "The Insider", "12 Monkeys", "Star Trek VI: The Undiscovered Country" ve "A Beautiful Mind" yer alıyor. İlk ciddi eleştirel beğeni, 1956'da Stratford Festivali'nde "Henry V"ın isyancı karakterini canlandırdığı performansıyla geldi. 80'lerin başında Broadway'de "Othello"da James Earl Jones'un karşısında ve Glenda Jackson'la birlikte “Macbeth”te yer aldı. 

    Plummer, ilk Tony Ödülü'nü 1974'te “Cyrano” müzikaliyle kazandı. 1996'da aktör John Barrymore'un hayatına dayanan “Barrymore” oyunuyla da ikinciyi kazandı. Yaşı ilerledikçe daha önemli filmlerde, daha büyük performanslara imza atan Plummer, kariyerinin en iyi on yıllık dönemlerinden birini son zamanlarında, 80 yaşından sonra yaşadı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top