Hesabım
    Marvel, 'Blade' Filmi İçin Senaristini Buldu

    Filmin senaryosu için ödüllü bir isimle anlaşıldı..

    Green Book ve Moonlight performanslarıyla kısa sürede iki kez Oscar kazanan Mahershala Ali, korku kahramanı olarak yeni Blade filminin başrolünde yer alıyor. Ali'nin kadroya katılımı ve Marvel'ın 2000'li yılların başlarından itibaren devam eden seriye yeni bir versiyon tasarladığı gerçeği, Marvel'ın 2019'daki San Diego Comic-Con duyuruları arasında ortaya çıktı. Marvel, son altı ay, Ali'nin doğrudan dahil olduğu titiz bir çalışmayla birçok yazar görüşmesi gerçekleştirdi ve sonunda bu isim netlik kazandı.

    Marvel'ın çeşitliliğe odaklanmasının ve temsili, anahtar bir faktör haline getirmesinin bir yansıması olarak yalnızca siyahi yazarlar ciddi bir şekilde değerlendirildi. David Goyer, 1998-2004 yılları arasında vizyona giren ve Wesley Snipes'ın oynadığı üç orijinal Blade filmini yazmıştı ve şimdi siyahi bir kadın yazar işin başına geçti. Bu isim olan Stacy Osei-Kuffour'un işe alınması, bir Marvel filmi yazan ilk siyahi kadın yazar olduğu için oldukça önemli bir adım. Bu arada, Captain Marvel 2'de çalışan Nia DaCosta, Marvel'ın ilk siyahi kadın yönetmeniydi.

    Marv Wolfman ve Gene Colan tarafından destekleyici bir karakter olarak yaratılan Blade, ilk olarak 1973'te Tomb of Dracula #10'da göründü ve bir kült favori haline geldi. Annesinin doğum sırasında bir kan emici tarafından ısırılıp öldürülmesi sayesinde bir insan-vampir melezi. Marvel, bir sonraki adımda Osei-Kuffour ile çalışacak bir yönetmeni işe alacak. Osei-Kuffour, Pen15'te çalışan ve komedi dizilerinde olağanüstü yazarlık dalında Emmy adaylığı kazanan ve kariyer hızla yükselen bir senarist. Daha geniş kitlelerce farkına varılmasını sağlayan iş ise HBO’nun Alan Moore - Dave Gibbons çizgi romanından uyarlanan Watchmen’deki yazı ekibinin bir parçası olması ve en iyi dizi dalında WGA Ödülü kazanmasıydı.

    Kuffour, 1970'lerin Amerika'sında Al Pacino ve Logan Lerman'ı Nazi Avcıları olarak gösteren Amazon’un kana bulanmış mini dizisi Hunters’ta da hikaye editörü olarak görev yaptı. Osei-Kuffour, Domnhall Gleeson'ın rol aldığı HBO suç gerilim filmi Run'da da çalıştı. Osei-Kuffour çalışan bir yazar olmak için mücadele ederken, New York'ta yıllarca oyunlar ve şiirler yazdı.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top