Hesabım
    Viggo Mortensen Neden Wolverine Rolünü Reddetti?

    Viggo Mortensen yıllar sonra Wolverine açıklaması yaptı.

    Yüzüklerin Efendisi serisinin yıldız oyuncusu Viggo Mortensen, yıllar sonra Wolverine karakterini canlandırma teklifini reddetmesi üzerine konuştu. Oyuncuya 2000 yılında Wolverine teklifi gelmiş ve oyuncu kabul etmemişti. Mortensen, "Happy Sad Confused" podcast programına katıldı ve bunun nedenini açıkladı.

    Viggo Mortensen'in 1990 yılların sonunda tüm stüdyoların A sınıfı oyuncu listesinde yer aldığı biliniyor. Hatta oyuncu, Mission Impossible II'de Dougray Scott'ın karakteri Sean Ambrose'u canlandırmak üzere anlaşma yapmış, ancak yaşanan sakatlanma nedeniyle rolü bırakmak zorunda kalmıştı. Fox bu sırada Mortensen'in sonradan Hugh Jackman'a giden Wolverine karakterini canlandırmasını istiyordu. Viggo Mortensen, Wolverine'i canlandırmak istemedi. Çünkü yapacağı anlaşma çok büyük çaplı gibi gelmişti:

    "Beni o zamanlar rahatsız eden şey aynı karakteri tekrar tekrar canlandırmamı gerektiren sonsuz film anlaşması olmasıydı. Bu konuda gergindim. Ayrıca -bazı şeyleri sonradan düzelttiler ama- Henry'yi benim rehberim ve şansım olması için yönetmenle yapacağım görüşmeye götürmüştüm. Aklımın bir köşesinde, onun da bir şeyler öğrenebileceği vardı. Henry'ye senaryoyu okutmuştum ve "Bu senaryo hatalı, tamamen yanlış." dedi. Karakterin buna benzemediğini söyledi. Bunun ardından yönetmen tüm enerjisini buna yoğunlaştırdı ve toplantının geri kalanı Henry'nin neden özgürce konuşmak üzere orada olduğunu açıklamakla geçti. Henry, yönetmenin bazı değişiklikler yapıp yapamayacağını sordu ve ben pek mümkün olmadığını söyledim. Zaten rolü almayacaktım, çünkü yıllarca bunu canlandırmak istediğimden emin değildim. Birkaç yıl sonra üç Lord of The Rings filminde yer aldım. Kim bilebilirdi?"

    Viggo Mortensen son olarak yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği Falling'i hayata geçirdi. Rol aldığı bir önceki film Green Book ise Oscar ödülü sahibi olmuştu. Bilindiği üzere Wolverine karakterini yıllarca Hugh Jackman canlandırdı ve oyuncu adeta bu karakterle birlikte efsaneye dönüştü. Bu dönüşümün en önemli nedeni, karaktere ait çekilen son solo filmdi. Logan filmini James Mangold çekmiş ve Wolverine'e harika bir son yazmıştı. Şimdi ise karakterin Marvel Sinematik Evreni'ne dönüp dönmeyeceği konuşuluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top