Hesabım
    "Justice League"deki "We Live In Society" Sözleri Ne Anlama Geliyor?

    Justice League fragmanında yer alan Joker sözleri neden olay yarattı?

    Geçtiğimiz gün Justice League'in Zack Snyder tarafından yeniden kurgulanmış versiyonu için yeni bir fragman yayınlandı. Fragmanın sonunda Jared Leto'lu Joker ile Batman'in bir araya geldiği görüldü. Joker "We live in a society" sözlerini sarf etti. Bu sözler sosyal medyada büyük ses getirdi. Bunun nedeni ise change.org'un geçtiğimiz yıllarda açtığı bir kampanya.

    Change.org'da 2 yıl kadar önce Warner Bros'a iletilmesi üzerine bir kampanya başlatılmıştı. Bu kampanyadaki talep, Todd Phillips'in Joker filmini çekerken Joker'in "We live in a society" repliğini söylemesiydi. Talepler sadece bununla bitmiyordu. İnternette bir dönem gündem yaratan bir dede torun görselinin filmde canlandırılması isteniyordu. Çocuk telefonundan Fortnite oyununu oynarken dedesi ile hiçbir iletişim kurmayacaktı ve Joker ikiliyi izleyecekti. O sırada Joker "Damn, we live in a society" sözlerini söyleyecekti. Ayrıca karakter bunu söylerken kameraya bakacak ve böylece dördüncü duvar yıkılacaktı. Kampanya 58.000'den fazla imza topladı.

    Tabii Warner Bros, Joker filminde böyle bir sahnenin çekilmesini sağlamadı. Ama onlarca kez replik meme'lere konu oldu. Hatta Amerikan başkan seçimleri sırasında dahi kullanıldı. Zack Snyder ise Justice League'de bu meme'lere gönderme yaparak sıkı sosyal medya takipçisi mizahşörlerin dikkatini çekmiş oldu. Snyder'ın orijinal Justice League'inde Joker yoktu. Ama yeniden kurgulama kararı alınca ve bu Warner Bros bu talebi kabul edince Snyder senaryoda ufak değişiklikler yaptı. 5 dakikalık ek sahne çekti ve Joss Whedon'ın kullanmadığı kesilmiş sahneleri yeniden toparladı. Kahramanların kostümlerinde değişikliklere gitti ve filmin kötüleri olan Dark Seid ile Steppenwolf'un tasarımlarını değiştirdi.

    Zack Snyder imzalı Justice League, 18 Mart tarihinde HBO Max'teki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top