Hesabım
    "Bir Düş Gördüm" Hindistan'da Dünya Sineması Seçkisinde!

    Bir Düş Gördüm filminin festival yolculuğu devam ediyor.

    Murat Çeri yönetmenliğindeki "Bir Düş Gördüm", festival yolculuğuna Hindistan ile devam ediyor. Film, Chennai Uluslararası Film Festivali'nin Dünya Sineması seçkisinde gösterilmek üzere programa alındı. Chennai Film Festivali, Şubat ayı içerisinde izleyici karşısında olacak.

    Hindistan'ın Doğu kesimindeki Tamil kentinde düzenlenecek olan Chennai Uluslararası Film Festivali'nin seçkisine Türkiye'den Bir Düş Gördüm filmi alındı. Bu yıl festival kapsamında  Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Roterdam, Busan ve Fecr film festivallerinin önemli yapımları gösterime sunulacak. Bir Düş Gördüm'ün ana sponsorluğunu Eminevim yaparken film, TRT ortak yapımı olarak hayata geçirilmişti. Chennai Uluslararası Film Festivali'nin Dünya Sineması seçkisinde ayrıca Altın Portakal ödüllü Bozkır filmi, Ercan Kesal imzalı Nasipse Adayız ve Nisan Dağ'ın yönetmenliğini üstlendiği Bir Nefes Daha bulunuyor. 

    Bir Düş Gördüm, trafik kazası geçiren bir çocuğun hayatına odaklanıyor. 9 yaşındaki Tarık’ın hayatı ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasının ardından altüst olur. Tarık kazada babasını kaybederken annesi de komaya girer. Kaza sonucu hafızasını kaybeden Tarık’ın geçmiş hayatıyla tek bağı gördüğü düşlerdir. Kazanın ardından köydeki dedesinin yanına giden Tarık, yeni hayatına alışmaya çalışırken gördüğü düşlere tutunmaya çalışır.

    Bir Düş Gördüm önümüzdeki dönemlerde Macaristan'da bulunan Budapeşte Bağımsız Film Festivali, Romanya’da bulunan Bükreş Film Ödülleri Festivali, İspanya’da bulunan İbiza Uluslararası Bağımsız Film Festivali ve İran'da düzenlenen Roshd Film Festivali'nde gösterimini yapmaya devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top