Hesabım
    Çocuk Filmleri Festivali'de "Filmimin Hikayesi" Yarışması Başvuruları Başladı!

    Başvurular 15 Mart'ta sona erecek!

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından hayata geçirilen Çocuk Filmleri Festivali'nin "Filmimin Hikayesi" kategorisinde yarışma başvuruları kabul edilmeye başlandı. Çocukların hobi edinip sanatsal üretim yapmalarını sağlamayı hedefleyen festival, erken yaşta sinema kültürüne teşvik etmeyi amaçları arasına yerleştiriyor.

    Çocuk Filmleri Festivali'nin "Filmimin Hikayesi" yarışmasına 8 ile 13 yaşları arasındaki çocuklar, yani 1 Ocak 2009-31 Aralık 2014 tarihleri arasında doğanlar katılım sağlayabilecek. Festival herhangi bir konu sınırlaması yapmıyor. Katılım sağlamak isteyenler istedikleri konuda hikaye yazarak cocukfestivali.com adresi üzerinden başvuru sağlayabilecekler. Son başvuru tarihi ise 15 Mart 2021 olarak belirlendi.

    Çocuk Filmleri Festivali'nin Filmimin Hikayesi yarışmasına başvuruda bulunanlar jüri tarafından değerlendirilecek ve aralarından 50 hikaye seçilerek kitaba basılacak. Kitaba basılanlar arasında birinci seçilen genç yazar, ailesi ile birlikte İstanbul'a gelip şehri ücretsiz bir şekilde gezme imkanı yakalayacak. Filmimin Hikayesi yarışmasında birinci seçilen kişi ise dizüstü bilgisayar ile ödüllendirilecek.

    Geçtiğimiz yıl Çocuk Filmleri Festivali'ne 84 genç isimden başvuru gelmişti. Yalvaç Ural başkanlığındaki jüri üyeleri Fatma Yoksul'un Bizim Köyde Macera hikayesini birinci olarak seçmişti. Fatma Yoksul'un hikayesi Emre Kavuk ile birlikte filme dönüştürülmüştü.

    Filmimin Hikayesi yarışma başvuruları için son tarih 15 Mart!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top