Hesabım
    İstanbul Film Festivali ve Alt Kat'tan Stop-Motion Animasyon Atölyesi

    İKSV'nin düzenlediği Stop-Motion Animasyon Atölyesi başlıyor.

    İKSV Alt Kat ve İstanbul Film Festivali, yeni bir iş birliği gerçekleştiriyor. Yeni projede, 14 ile 18 yaş arasındaki gençlere özel olarak stop-motion animasyon atölyesi düzenlenecek. Bu yöntem ile hayata geçirilen stop-motion animasyon filmleri, İKSV'nin Youtube kanalı üzerinden izleyici karşısına çıkacak.

    Stop-motion animasyon atölyesi, İKSV Alt Kat ve İstanbul Festivali'nin yanı sıra Amerika Birleşik

    Devletleri Büyükelçiliği’nin de destekleriyle düzenlenecek. Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürüteceği atölye, gençleri animasyon film yapım teknikleriyle buluşturacak. Atölyenin ekolojik kriz ve dünyanın geleceği konularıyla ilgili “Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?” sorusu etrafında yanıtlar arayan senaryoları odağına alması planlanıyor. Bu çerçevede hayata geçirilen stop-motion animasyon filmleri İKSV'nin dijital kanalları aracılığıyla izleyicileriyle buluşacak.

    Atölye, önümüzdeki Haziran ayında tamamlanacak ve seçilen kısa filmler ilk gösterimlerini İstanbul Film Festivali aracılığıyla çevrimiçi olarak yapacaklar. Yapılacak olan galalarda İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen sürpriz konuklar genç katılımcılarla buluşacak. Stop-motion animasyon atölyesi, Mart ve Mayıs ayları arasında düzenlenecek. Haftada bir gün, Salı günleri saat 17.30 ile 19.00 arasında olmak üzere atölye, Zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Katılımcılardan Zoom derslerine dahil olabilmeleri için tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar; filmi çekebilmeleri için de akıllı telefon ya da tablete sahip olmaları isteniyor.

    İKSV'nin stop-motion animasyon atölyesine başvurular http://rezervasyon.iksv.org/altkat2/ adresi üzerinden doldurulacak olan formla yapılabiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top